Av

Uppdaterad: Augusti 07, 2018

Hemsida

Varför skapa en hemsida?
 
En hemsida är en plats att synas på digitalt, som underlättar marknadsföringen av den tjänst man erbjuder. Det krävs ett personligt domännamn som lotsar folk till ens unika hemsida där man själv väljer innehållet.
 
Domännamnet är det som skrivs in i webbläsaren för att komma till en hemsida. Sedan behövs ett webbhotell, vilket agerar som den digitala platsen för hemsidan. Det finns hjälpmedel på internet som underlättar att skapa en hemsida.
 
Har man en egen blogg, ett företag eller en plats för E-handel kan en egen hemsida behövas för att själv sprida informationen och lättare marknadsföra sig. Via rätt tekniker kan ens namn spridas på sökmotorerna liksom innehållet kan manipuleras för att uppmärksammas på nätet.
 
Det finns templates och billiga eller gratis sidor att ta hjälp av när man skapar en hemsida. Dessa är främst för dem som inte vill, kan eller har tid att lära sig programmering för webben. Utöver detta kan man skaffa sig ett personligt domännamn till hemsidan.
 
Några gratissidor som hjälper till när det kommer till programmering är Wix, WordPress, Webnode, Weebly och Jimdo.

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +20 års av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluderar svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.