Av |

Länkbygge & Outreach

Länkbygge och outreach är fortfarande en viktig ingrediens när man arbetar med att sökmotoroptimera. Att använda länkar som definition på som är viktigt på internet var Googles stora uppfinning för 20 år sedan. Trots att tiden har gått och Googles sökfunktion har utvecklats sedan dess, är länkar fortfarande av stor betydelse för bra SEO.

 

Om du behöver hjälp eller råd inom länkbygge och outreach, kontakta Christian Rudolf på 0708 140833 eller [email protected]u!

 

Hur bygger Topdog länkar?

 

På Topdog använder vi flera metoder för att attrahera länkar till våra kunders sajter. Att använda en enstaka metod räcker oftast inte. Det beror på att det svenska indexet är så litet – det finns inte ett obegränsat antal sajter att få länkar från – vilket betyder att en enskild metod inte skalar så bra som den kan göra på en större marknad.

 

Outreach

Den här metoden bygger på att man kontaktar webbsidor och bloggar – “reach out”. När kontakten är etablerad köper man länkar genom att placera innehåll på den andra webbsidan med en länk tillbaka till den egna sidan.

 

Mentions

Om du är känd och har en kommunikationsprocess, omnämns ert varumärke ofta i andras texter på nätet. Exempel på detta kan vara artiklar i media efter en PR-kampanj som ni har genomfört. Sådana omnämnanden (“mentions”) kan ni omvandla till länkar genom kontakt med respektive sajtägare.

 

Länkar med hjälp content (strategi) 

 

Content är det som ger naturliga länkar. Topdog kan skapa en strategi som är anpassad till er organisations förutsättningar och sedan genomföra denna contentstrategin åt er. Vi kan även säkerställa att er egen organisation genomför strategin, om ni föredrar den lösningen. Då guidar vi som contentbyrå dina kollegor till succe.

 

Bygga era processer för länkbygge och outreach

 

Om ni är i en legalt känslig bransch som tobak, gambling eller läkemedel, kan det vara så att ni själva vill hantera ert länkbyggande. Då kan Topdog skapa en specifik process för er, som fungerar i er speciella situation. Därefter lär vi er processen och kvalitetssäkrar den så att den verkligen fungerar och levererar.

 

Hur Topdog INTE bygger länkar

 

Topdog driver inte vad man i SEO-branschen kallar ett länknätverk (kallas även hyrlänkar eller på branschspråk PBN, Private Blog Network). Vi rekommenderar alltid konstruktiva arbetsmetoder som ger bra SEO och samtidigt stärker er affär och verksamhet.

 

Om det är länkbygge och outreach du behöver, kontakta Christian Rudolf på 0708 140833 eller [email protected] för en diskussion och genomgång av behov och processer.

 

Andra SEO-tjänster från Topdog

Teknisk SEO

Internationell SEO

Strategi för Sökmotoroptimering

Lokal Sökmotoroptimering

Ägare & Sökmotorkonsult på Topdog SEO
Med +10000 timmar av Sökmotoroptimering och Processutveckling kan jag hjälpa ditt företag att skaffa sig ett försprång i Google!
  • iab sweden
  • webbdagarna
  • internetworld
  • DAGENS MEDIA
  • DiGital
  • BREAKIT