Av

Uppdaterad: Juni 18, 2024

Kundomdömen & Referenser för sökmotoroptimering & Content marketing

På denna sida kan du läsa om våra kunders åsikter om Topdog och referenser du kan kontakta för sökmotoroptimering och content. Du kan se videos där våra kunder berättar hur det är att arbeta med oss och data från olika SEO-projekt.
Postnord Logotyp

Kund: Postnord

”We have collaborated with Topdog for several years now. Their dedication and personal touch is truly a cut above the rest, and they’ve been incredibly constructive and flexible in working out solutions to our problems together with our teams.

They helped us in every conceivable aspect of site building, design, and content production – all with tangible SEO results that focused on real value rather than vanity metrics. Topdog is an agency that really gets things done, rather than handing you a nice-looking presentation deck and expecting you to do all the work. No task has proven too big or small for them to roll up their sleeves and take care of, even in complex circumstances or cases requiring significant scalability.

Topdog are also open-minded, accommodating, and willing to educate. The focus is clearly on delivering long-term value for the businesses they work with. ”

Namn: Eric Östlund, Head of CX and Growth Postnord

Typ: B2B SEO

Tjänster: B2B Content Marketing, Teknisk SEO, UX SEO

Utvecklingen för Postnords content satsning. Nedgången beror på att man valde att flytta innehåll till en annan sajt.

Lyckad b2b content marketing för Postnord via Google

Danske Bank logotyp

Kund: Danske Bank

”Vi på Danske Bank har arbetat tillsammans med Topdog SEO för att förbättra vår sökmotoroptimering för bolån och relaterade sidor främst. Topdogs team har visat stor och djup kompetens inom SEO:ns alla områden. Det har lett till väldigt fina resultat, i form av förbättrad ranking, ökad synlighet, ökad trafik och fler konverteringar.

Topdog har visat en förmåga att anpassa sig efter våra specifika behov och omständigheter. De har alltid varit tillgängliga, trevliga, flexibla och haft ett bra tempo under alla våra projekt. Jag rekommenderar varmt Topdog till alla företag som söker en engagerad, kunnig och pålitlig SEO-partner.”

Namn: Linda Kovačič Örnevall, Web Manager Danske Bank

Typ: Bank & Finans SEO

Tjänster:   Teknisk SEO, UX SEO, Sökordsanalyser, Copy & SEO texter & Contentanalys
Danske Bank SEO för bolån och utvecklingen i Google över tid

Lannebo Fonder, logotyp

Kund: Lannebo

Nedan är utdrag från video för att göra det lättare för dig att förstå hur det är att göra SEO med Topdog. Numren är tidsangivelser så du kan enkelt gå till videon och gå till tidsangivelsen och lyssna mer på Vad Viktor säger:

0.06: Hur är det att samarbeta med Topdog?
”Jag tycker att från start var det tydligt att målet var att nå resultat. Målet var inte att maximera antalet arbetade timmar eller att genomföra ett projekt så som det var satt på en mall inför.”

0.43: Vad tycker du sticker ut med Topdogs SEO-metodik?
”Topdog har flexibilitet i sin metodik för sökmotoroptimering och en vilja att göra det som krävs för att nå det resultat som önskas.”

1.50: Hur upplevde du samarbetet och utfallet i SEO-projektet?
”Det finns inte en massa overhead. Det finns inte en massa saker som är ”for show” utan det är liksom rakt ner till effekt. De viktiga delarna kommer direkt, inte inlindade i en massa papper.”

2.49: Hur upplevde övriga organisationen SEO-arbetet?
Det som fick mig att haja till var inte från min organisation utan när man började höra från konkurrenter ”ni dyker upp på en massa ställen i Google”. Min organisation upptäckte våra SEO-ansträngningar på ungefär samma sätt.”

4.32: Vad har du lärt dig i samarbetet med Topdog?
Tidigare har jag haft en övergripande förståelse för SEO, men jag har inte jobbat med det så handsfree som vi har gjort, så jag tycker att jag har fått en bättre förståelse för hur de olika komponenterna, alltså teknik innehåll, hur de väger samman alltså hur man någonstans behöver ha en holistisk syn”

Video med Viktor Ström, fd marknadschef på Lannebo där Viktor berättar hur det är att arbeta med Topdog:

Effekt i Google av Topdogs arbete med Lannebo

Effekten av Topdogs SEO metodik för Lannebo
Lannebo är den lysande stjärnan inom SEO för kapitalförvaltare. Ingen annat brand kan visa upp denna utvecklingen i Google i Norra europa i katpitalförvaltningsbranschen.

Keystone Education Group, logotyp

Kund: Keystone Education Group

”Vi valde att samarbeta med Topdog för att genomföra en teknisk SEO-audit av vår webbplats. Valet föll på TopDog eftersom de erbjöd en mycket mer omfattande plan än de andra alternativen vi övervägde. Det visade sig vara ett klok beslut och resulterade i en genomgripande och grundlig granskning av vår sajt.

Topdog satte sig in i sajten noggrant och erbjöd inte bara förslag på hur vi kunde optimera vår tekniska SEO, utan även idéer för förbättringar och möjlig expansion av vår webbplats. Vi var mycket nöjda med den personliga hjälpen och uppskattade att Topdogs SEO-specialister verkligen tog sig tiden att gå igenom sajten noggrant.

Slutrapporten var tydlig och innehöll en gedigen lista över identifierade problem, föreslagna åtgärder och en prioriteringsordning. Jag kan starkt rekommendera Topdog om ni letar efter en SEO-byrå för att genomföra en teknisk SEO-audit.

Namn: Mathias Flink Rönnols, VP of Growth – Keystone Education Group

Tjänster: Teknisk SEO, SEO analys

Zensum logotyp

Kund: Zensum

”När vi på Zensum valde Topdog som partner för SEO/contentproduktion hade vi två stora områden vi behövde hjälp med:

  • Ta fram en långsiktig SEO-strategi för Sverige och Norge.
  • Skala vår contentproduktion på ett effektivt sätt.

Med hjälp av en kombination av noggrann Sökordsanalys, strukturerade arbetssätt och skräddarsydda innehållsstrategier, lyckades Topdog producera kvalitativt innehåll som matchade våra specifika behov. Deras förmåga att snabbt justera och anpassa sig till skiftande marknadsförhållanden betydde att vår innehållsplanering alltid var relevant. Jag rekommenderar verkligen Topdog för företag som vill lyfta sin SEO och contentmarketing till nästa nivå.”

Namn: Jonas Orvarsson, CMO & Head of Digital at Zensum

Typ: Finans SEO

Tjänster: SEO texter, Länkstrategi

Effekt:

Vi har gjort SEO för Zensum i Sverige och Norge från början. Zensum är aktiv i det svåraste segmentet i svenska och norska Google, lån.

Zensum SEO case
Topdog har assisterat Zensum från början, från ax till Lima
Zensum Norge SEO case
Motsvarande utveckling har vi skapat för Zensums norska websida

Care of carl, logotyp

Kund: Care of Carl

”Vi på Care of Carl har anlitat Topdog för att förbättra vår tekniska SEO. Topdog är den bästa SEO byrån vi anlitat för att hjälpa oss med teknisk SEO. Framförallt är det två aspekter som sticker ut De anstränger sig för att alla parter i processen skall förstå problemen och lösningen. Det kan låta enkelt men för en websida i Care of Carls storlek är detta inte en enkel uppgift. De testade även alla leveranser från våra utvecklare. Det gjorde att när vi publicerade teknikförändringarna var de 100% korrekta.

Det var en extra trygghet att få allt testat och verifierat så att en förbättring inte innebar en försämring på något annat område. Är du ehandlare rekommenderar vi att du använder Topdog för teknik och UX

Namn: Fredrik Lennström, Head of Ecommerce på Care of Carl

Typ: SEO ehandel

Tjänster: Teknisk SEO

Anticimex logotyp

Kund: Anticimex

”För oss som köpare är det inte alltid att köpa då man sällan är ensam i beslutet. Jag som beställare har andra personer omkring mig som är delaktiga i beslutet och som man behöver vinna över. Inte bara initialt utan även löpande under projektet. Det var både hård information kring affärsvärde till ledning, tex business case, men också mjukare info, till mina kollegor som skulle vara med och göra jobbet. Här tycker jag Topdog sticker ut på ett anmärkningsvärt sett. De har både förståelsen och kan hjälpa till att leverera det du behöver för att få andra beslutsfattare trygga.”

Namn: Anders Sjöberg, Head of Marketing & Communication på Anticimex

Typ: B2b SEO

Tjänster: Lokal SEO, UX SEO, Internationell SEO

Topdog har genomfört flera projekt med Anticimex. Nedan är från en av de många amerikanska varumärken som de äger. Projektet handlar om att ranka på kommersiella lokala ord, i USA, på skala.

Lyckad b2b seo i usa för anticimex

Svedea logotyp

Kund: Svedea

”Topdog var en bra samarbetspartner till oss när jag ansvarade för den digitala affären på Svedea. Deras djupa kompetens inom SEO och starka fokus på att nå bestående resultat gjorde verkligen skillnad och medförde att konverteringarna från Google ökade markant.

Samarbetet med Topdog har starkt bidragit till att det organiska söket idag utgör en av Svedeas viktigaste kanaler för trafik och försäljning. Topdog är noggranna och detaljerade i sitt arbete och lägger stor vikt vid att kvalitetssäkra alla leveranser och att leverera i tid. De är också tydliga och pedagogiska i sin approach. De tar sig tid att förklara, utbilda och vägleda oss, vilket fick gjorde att vår organisation fick ökad kunskap om SEO.

Jag kan varmt rekommendera Topdog för alla som söker professionell hjälp inom SEO och content

Namn: Kristian Lundgren, Head of Digital Business på Svedea

Typ: Finans SEO

Tjänster: SEO texter, SEO analys

Haypp Group logotyp

Kund: Haypp Group/Snusbolaget

”Topdog har alltid tillgängliga för mig och de är verkligen flexibla och anpassar sig efter våra förutsättningar. Topdogs process för sökoptimering är också så inkluderande att jag inte behövt tråka ut mig med rapporter och dashboards. Det har inte funnits ngn tvekan hos mig om att de aktivt gör saker. Topdog har också en utmärkt förståelse för “organisation” och hur man får saker att fungera i ett stort noterat bolag. Jag kan rekommendera Topdog. Speciellt gäller det företag som verkligen vill satsa och lyckas med sin närvaro Google och i den processen utveckla sitt företag och affären på nätet.”

Namn: Carl P Karth, Director SEO and Strategic projects at Haypp Group/Snusbolaget

Typ: SEO ehandel

Tjänster: Teknisk SEO, SEO analys, Länkstrategi

Betsson AB logotyp

Kund: Betsson

”I needed someone to establish our SEO unit from the ground up, someone with extensive expertise in both strategy and implementation.

Fortunately, I came across Christian.

During his two-year tenure with us, he transformed my preliminary ideas into robust plans, strategies and execution. He assembled the finest SEO team I’ve ever witnessed, and together, they brought it all to fruition.

Christian’s impact will endure at Betsson for years to come

I can strongly recommend Christian and his team at Topdog when you have difficult SEO-problems and organizational issue to get things to work”

Namn: Magnus Hugemark, Business Development Director, Betsson

Typ av SEO: Gambling SEO

Tjänster: Teknisk SEO, Internationell SEO, SEO-strategi
Dometic logotyp

Kund: Dometic

”Där många leverantörer inom detta komplexa område missar målet pga alltför juniora resurser eller för många parallella åtaganden, levererar TopDog med Christian och teamet tydliga resultat grundat i ett intresse och förståelse för kundens verksamhet.”

Namn: Vilhelm Hallström, Global Director Digital Channels at Dometic

Tjänster: Teknisk SEO, SEO analys, Internationell SEO, SEO ehandel

Nordic nest logotyp

Kund: Nordic nest

”Topdog hjälpte till att implementera SEO i vår organisation och utbilda vår personal. Det var mycket efterlängtat och uppskattat.”

Namn: Sophie Granberg, SEO Manager Nordic nest

Typ: SEO ehandel

Tjänster: SEO analys

Lifesum logotyp

Kund: Lifesum

Jag är extremt nöjd över att vi på Lifesum valde Topdog. Det senaste året ökade trafiken med 400%.”

Namn: Mattias Storm, VP Growth Lifesum

Tjänster: SEO strategiApp SEOSEO texter, Sökordsanalys

Ambea logotyp

Kund: Ambea

”När man jobbar med Topdog märker man att de känner en genuin glädje ämnet SEO och content och en välvilja. Topdog önskar oss det bästa. Jag kan absolut rekommendera andra att jobba med Topdog. Det gäller extra mycket de som behöver förankra SEO:n i andra delar av organisationen för att få det att fungera. Där är Topdog super.”

Namn: Ruth Länsman, Marknadschef Ambea

Tjänster: Lokal SEO, SEO texter, Sitemigreringar

Hedvig logotyp

Kund: Hedvig Försäkringar

”Topdog hjälpte oss med konkreta handlingar och tydliggjorde vad som behövde göras på vår sajt. Det här gjorde att vi lättare kunde skala Hedvigs SEO-satsningar. Det jag uppskattade mest var att informationen var tydlig. Leveransen var full av insikter, konkret och Topdog säkerställde att vi på Hedvig till fullo förstod innehållet. Jag kan rekommendera andra finansrelaterade företag att använda sig av Topdog.

Namn: Peter Warghagen, Web & SEO Specialist

Typ: Finans SEO

Tjänster: SEO analys, Sökordsanalys

BG Institute logotyp

Kund: BG Institute

”BGI anlitade Topdog för reaserch och för att skala upp synligheten på vår webbsida i Google med hjälp av teknik och UX. Vi lyckades femdubbla storleken på vår webbsida.
Att driva sådana här projekt när det är första gången man arbetar tillsammans, med begränsade resurser och många stakeholders är inte det lättaste. Det fungerade för att Topdog såg till att det fungerade. Topdog har ett engagemang långt utöver det vanliga.
Topdog är grymma på teknik, UX och att få projekt att fungera i verkligheten. Jag kan varmt rekommendera Topdog för alla som behöver SEO.”

Typ: B2B Sökmotoroptimering

Tjänster: Teknisk SEO, sökordsanalyser , UX SEO

Effekt av Topdogs SEO-insatser för BGI
Den gula linjen i denna grafen representerar antalet nya indexerade sidor i Google

Lånekoll logotyp

Kund: Lånekoll

”Topdog är strukturerade och organiserade. De genomför en strategi som är tydlig för mig som ledare. De har själva satt upp tuffa mål för vår webbsida. Dessa mål och aktiviteter uppdaterade de ofta mig ang i form av små videos som visar aktiviter och utfall. Detta är metoder jag uppskattar.”

Namn: Pontus Holgersson, VD & grundare på Lånekoll

Typ: Finans SEO

Tjänster: SEO analys, Länkstrategi, SEO texter

Gilion logotyp

Kund: Gilion

Gilion (tidigare Ark Kapital) stod inför en tuff utmaning: Vi behövde ändra vårt varumärke och byta domän för att lyckas på den amerikanska marknaden. Samtidigt ville vi behålla vår trafik från Google och även förbättra den. Det var där Topdog kom in i bilden.

Vi ville inte köpa ”one-size-fits-all SEO” och hoppas på det bästa, utan själva göra en stor del av arbetet med att ändra webbadressen. Topdog var lyhörda för mina och organisationens behov. De skapade en process specifikt för oss och hjälpte oss att genomföra den på ett praktiskt sätt.

Det som verkligen imponerade mig var deras flexibilitet. När vi behövde skjuta upp genomförandet av projektet var det inget problem. När vi stötte på sista minuten-problem, gjorde Topdog en extra insats för att lösa dem, även när det var nästan julafton.

Ett stort tack till Christian & Volodymyr som gjorde det extra arbetet under processen och för det lugn och den värme de gav oss genom hela projektet. Det här är inte första gången vi har samarbetat och definitivt inte den sista!

Namn: Carl Lager

Tjänster: Sajtmigrering
Stream Analyze, logotyp

Kund: Stream Analyze

”Jag sökte en SEO-byrå som kunde hjälpa mig att få igång vår organisation med SEO. Valet föll på Topdog, eftersom jag upplevde att de var bäst på att anpassa sig till våra unika omständigheter.

Vi stod inför två utmaningar: riktning och förmåga. Det bör tilläggas att vår huvudmarknad är USA. De lösningar vi utvecklade tillsammans innebar att a) Topdog skulle skapa en sökordsstrategi baserad på sökdata, specialanpassad för oss och vår AI affär, och b) utbilda vår organisation så att delar av genomförandet kunde skötas internt, när riktningen var fastställd.

Vår affärsinriktning inom AI är fortfarande ett definierat ämne för våra målgrupper. Givet denna utmaning presenterade Topdog en strategi som var intuitiv och lätt att förstå – en strategi som gjorde det möjligt för oss, trots ett komplext ämne, att få leads.

Den andra aspekten, utbildningen av vår organisation, var också bra. Utbildningen var helt skräddarsydd för oss, med tydliga processer, exempel och mål. Pontus Topdog genomförde detta med ett stort engagemang.

Om du letar efter en byrå som erbjuder personligt bemötande, spets inom affärskompetens och skräddarsydda lösningar, kan jag varmt rekommendera Topdog.

Namn: Tomas Uppgård, Head of Partnerships

Tjänster: Sökordsstrategi, Utbildning

Rekommendation: Jesper Åström

”In the realm of SEO, Christian and the Topdog team are unequivocal ’doers.’ They consistently deliver on their promises and provide value—a feat that few others in the agency game can match. Topdog has become my trusted destination for tackling difficult SEO segments and managing large-scale websites in Google.

I wholeheartedly recommend Topdog as an exceptional SEO and content agency.”

paralox logotyp

Kund: Paralox

”Vi på Paralox har haft nöjet att samarbeta med Topdog, och jag måste säga att jag är sjukt imponerad. Som grundare av Paralox är jag fokuserad på affärsutveckling och försäljning och jag letade efter en SEO-byrå som inte bara pratade om SEO utan som också kunde “knyta ihop säckar” med våra mål. Topdog visade sig vara ett unikt bra val… Vi köpte en rad tjänster från Topdog, tex Content, UX SEO med projektledning.

Enligt min uppfattning har Topdog stenkoll, de är yrkesskickliga men framförallt så har de en ovanlig egenskap som många sannolikt underskattar. De har förmågan att vara aktiva och stöttande partners för att säkerställa att projektplanen verkligen drivs igenom…även inom de delar av projektet som inte ligger på dem, genom att säkerställa att även vi slutför våra vitala utlovade delar i olika projekt.

Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med Topdog och jag anlitar dem gärna igen och jag rekommenderar dem mer än gärna till andra som söker en skicklig SEO-byrå med förståelse för affären. Topdog tar helheter och affärsresultat på allvar, men framförallt så knyter de ihop projekten!”

Namn: Peter Stenquist

Tjänster: UX SEOSEO texterSökordsanalys

Kustvillan, exempel på lyckad b2b SEO
Appjobs, logotyp

Kund: Appjobs

”Topdog överträffade mina förväntningar. De var flexibla, tog sig tid att förstå vår affär och anpassade åtgärderna både till våra kommersiella behov och vår budget. De identifierade och åtgärdade även tekniska problem, vilket gav omedelbara och betydande resultat. Jag rekommenderar Topdog till alla som letar efter en kompetent och engagerad SEO-byrå.”

Namn: Johan Hedenbro, COO at Appjobs Global

Tjänster: SEO analys
Brightmill logotyp

Kund: Brightmill

”Jag anlitade Topdog för att förbättra användarupplevelsen, konverteringen och SEO:n för våra konverterande sidor på Brightmill. Jag kan varmt rekommendera er att anlita Topdog för er SEO, särskilt när det gäller de mer utmanande delarna som UX och användarupplevelse.

Att förena affär, konvertering och SEO var en utmaning för oss. Topdogs process var konstruktiv för oss och vi fick en djupare förståelse för våra användare och SEO. 

Slutresultatet överträffade mina förväntningar.”

Namn: Henrik Engstam Phalén

Typ: B2b SEO

Tjänster: UX SEO

Effekt:

Brightmill UX seo effekt
Boyden logotyp

Kund: Boyden

”Jag rekommenderar Topdog om du vill lyckas med content i sociala medier.

Vi på Boyden tog hjälp av Topdog för att ta fram innehåll som intresserar företagsledare på Linkedin. För att lyckas med det måste man förstå både vår bransch och vad som är viktigt för ledande beslutsfattare. Där gjorde Topdog ett kanonbra jobb, mycket bättre än förväntat att någon kunde göra för oss.

Utöver det ”ägde” Topdog problemet så att jag kunde fokusera på andra delar av marknadsföringen. Av dessa skäl kan jag rekommendera andra att anlita Topdog för content.”

Namn: Katarina Brixéus

Typ: Sociala medier

Tjänst B2B content Marketing

Abion logotyp

Kund: Abion, fd Ports group

”Abion anlitade Topdog för öka vår synlighet på främst Google. Topdog har hjälpt oss under lång tid med sökordsanalyser, planering, skala upp vår content produktion , teknisk SEO och rådgivning när vi lanserat nya sajter i andra länder. Jag uppskattar Topdog av 3 skäl. Deras strukturerade processer, personliga engagemang och att de försöker anpassa sig till vår organisation. Jag kan rekommendera alla B2b bolag att anlita Topdog för att hjälpa dem med SEO, content och leads”

Namn: Emil Björnum, Global Chief Marketing Officer at Abion

Typ: B2B SEO

Tjänster: Teknisk SEO, Sökordsanalys, B2B Content Marketing

Nedan finner ni utvecklingen för Portsgroup, man har som ni ser bytat domännamn.

Porsgroup, lyckad b2b seo
Kustvillan logotyp

Kund: Kustvillan

”Vi har samarbetat med Topdog och är nöjda med samarbetet. Utmaningen när det kommer till ett företags SEO är att verkligheten och den dagliga verksamheten ofta ta över och projekten tenderar att inte slutföras. Det vi var i behov av var en driven projektledare som kunde säkerställa att projektet gick i mål. Här har Topdog med Christian i spetsen varit av stort värde för oss.

Vi har tidigare samarbetat med flertalet andra SEO-byråer som inte levererat det vi förväntat oss, men Topdog har inte gjort oss besvikna, de har snarare under-lovat och över-presterat i vårt gemensamma projekt. Av den anledningen kan jag varmt rekommendera Topdog till andra företag som behöver en kompetent och engagerad SEO-byrå.”

Namn: John Helgsten, Affärsområdeschef på Kustvillan

Tjänster: SEO texterUX SEOSökordsanalys

Utfallet av Topdogs SEO arbetet med Kustvillans landningssidor
Lindskrog Långtidsparkering, logotyp

Kund: Lindskrog Långtidsparkering

”Lindskrog Långtidsparkering anlitade Topdog för SEO-optimering, och resultatet överträffade våra förväntningar. Sedan vi började arbeta med dem har vår webbplats sett en märkbar ökning i både trafik och rankingar på Google. Kommunikationen var tydlig och effektiv, och projektet gick smidigt. Vi är mycket nöjda med deras arbete och ser fram emot fortsatt samarbete”

Namn: Jonas Ryberg, VD, Lindskrog Långtidsparkering

Tjänster: Sökmotoroptimering
Deployr logotyp

Kund: Deployr

”Vi genomförde en teknisk granskning av vår casinosida. Topdog och deras SEO-chef gjorde ett utmärkt jobb. Mer specifikt upptäckte Topdog ett antal tekniska faktorer på vår webbplats som vi inte var medvetna om och som visade sig ha stor betydelse för hur Google bedömer vår webbplats. Förutom att vara kunniga inom SEO och vår bransch upplever jag att Topdog är engagerade och tillmötesgående utöver projektets omfattning. Jag kan rekommendera Topdog, särskilt till er som har stor komplexitet på er webbplats. ”

Namn: Stefan, Chief Product Officer at Deployr AB

Typ: Affiliate SEO

Tjänster: Teknisk SEO, SEO analys

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +20 års av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluderar svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.