SEO UX med Topdog

 • Förbättrad konvertering och mer trafik från Google
 • Ordning och reda i genomförandet av UX och SEO
 • Tydliga och mätbara mål
 • Beprövad process som genomförs tillsammans med er designer
 • En fungerande kombination av Sökmotoroptimering, UX, teknik & content

Kontakta oss idag!

Rating Rating Rating Rating Rating 5.0 / 5.0

25 kundomdömen

Behöver ni hjälp med att förbättra användarupplevelsen och SEO?

 • Kontakta oss

  Kontakta oss för mer information om Topdogs SEO-experter

 • Möte

  Vi bokar in ett möte och diskuterar hur vi kan hjälpa er.

 • Analys

  Vi gör en analys utifrån er unika situation.

 • Offertering

  Vi lämnar ett projekt- & kostnadsförslag.

Idag är användarupplevelse (UX) en viktig del av sökmotoroptimering. När dina besökare får en korrekt användarupplevelse leder det till mer engagemang .
Användarna är kvar längre på webbplatsen och konverteringsgraden ökar. Detta är positivt för försäljningen, men det är också rankingfaktorer i Google. Högre ranking ger mer trafik och plötsligt är ni inne i en positiv spiral.
Detta hjälper vi på Topdog hjälpa Er att uppnå.

Varför är UX en viktig del av SEO?

För att förstå varför UX är en så viktig del av SEO behöver ni se kundresan i sin helhet ­– från sökningen Google till lagd order. Det är viktigt att besökaren med hjälp av sökmotoroptimering och webbdesign får en så friktionsfri och korrekt kundresa som möjligt från idé till köpbeslut.

UX börjar i Google

Det hela börjar med att någon googlar för att få svar på en fråga. Här behöver ert resultat sticka ut bland mängden genom en title och description som beskriver nyttan av att klicka sig vidare. Användarupplevelsen börjar redan här, bland Googles sökresultat.

God användarupplevelse = besökaren gör rätt

Sedan kommer besökaren till din sida. Hen känner igen sig från det som stod i Google. Du upprepar erbjudandet och ser till så att det blir lätt att hitta rätt och göra rätt. Under de kommande sekunderna av besöket undanröjer du så många av besökarens tvivel som möjligt.
Vi på Topdog vet hur man lyckas med det.

Bra UX ger mer försäljning och bättre ranking

Detta som kunden upplever kallas för bra UX – en bra användarupplevelse. Bra UX leder till mer försäljning. Det leder också till att färre besökare klickar på bakåtknappen för att hitta ett bättre resultat i Google, vilket påverkar rankingen.
Med andra ord: UX är en viktig del av SEO eftersom Google förstår när du ger besökaren vad hon eller han behöver.
Topdog hjälper er att förändra er hemsida så att den kan ranka bättre och konvertera bättre med hjälp av sökmotoroptimering och en smidigare användarupplevelse.

Varför anlita Topdog för att förbättra SEO och UX?

 • Expertis – vi gör inget annat än att förbättra websidor
 • Senioritet – alla våra SEO konsulter har över 10 års erfarenhet av användarupplevelse och SEO
 • Tillgänglighet – du får direkt tillgång till en SEO expert som kan UX. Ingen mellanhand i form av projektledare eller key account manager
 • Personligt engagemang ­– garanterar hög kvalitet i våra leveranser
 • Tydlig process ­för SEO / UX – målet är tydligt från start och du vet vad vi kommer att göra
 • Stark projektledning – vi driver projektet framåt för att skapa bestående förbättring
 • Expert på teknisk SEO och content – att skapa en bra användarupplevelse kräver mer än bara design av er websida
 • Flexibilitet – vi anpassar oss efter varje kund förutsättningar

Effekter av Topdogs UX-förbättringar

 • Mer trafik från Google och högre konverteringsgrad genom förbättringar i UX
 • Effektiv expansion av er websida med UI som fungerar
 • Ni lär er mer om era användare och om marknadsföring online
 • Ökad kontroll – få ut mer av er marknadsföring
 • Framgång genom insiktsfulla beslut baserade på fakta
 • Transparens – era medarbetare vet vad som kommer att göras & varför
 • Ni kan prioritera rätt i förhållande till övriga projekt
 • Förbättrad kunskap i ert företag om Google, SEO UX och konverteringar

 

Konkreta resultat av Topdogs UX-projekt:

Brightmill:

Målet var att göra deras landningsidor för olika interimstjänster mer konverterande, aptitligare packetering av innehållet och bättre content

Lyckad UX SEO med BrightmillUtvecklingen för Brightmills landningsidor i Google.

 

Kustvillan:

Målet var att bygga en sektion med konverterande sidor för deras husmodeller. Dels för att ranka dem i Google men också för att Google Ads skall fungera bättre

Nedan har ni effekten i Google av projektet:

Effekten i Google av Kustvillans SEO/UX projekt

 

Åsikter om hur det är att jobba med Topdog för SEO och UX

Nedan har ni åsikter från kunder som genomfört UX/SEO projekt med Topdog:

”Vi på Paralox har haft nöjet att samarbeta med TopDog, och jag måste säga att jag är sjukt imponerad. Som grundare av Paralox är jag fokuserad på affärsutveckling och försäljning och jag letade efter en SEO-byrå som inte bara pratade om SEO utan som också kunde “knyta ihop säckar” med våra mål. TopDog visade sig vara ett unikt bra val…

Vi köpte en rad tjänster från TopDog, tex Content, UX SEO med projektledning. Enligt min uppfattning har Topdog stenkoll, de är yrkesskickliga men framförallt så har de en ovanlig egenskap som många sannolikt underskattar. Topdog har förmågan att vara aktiva och stöttande partners för att säkerställa att projektplanen verkligen drivs igenom…även inom de delar av projektet som inte ligger på dem, genom att säkerställa att även vi slutför våra vitala utlovade delar i olika projekt.

Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med TopDog och jag anlitar dem gärna igen och jag rekommenderar dem mer än gärna till andra som söker en skicklig SEO-byrå med förståelse för affären. TopDog tar helheter och affärsresultat på allvar, men framförallt så knyter de ihop projekten!”

Peter Stenquist, VD och Grundare Paralox

”BGI anlitade Topdog för reaserch och för att skala upp synligheten på vår webbsida i Google med hjälp av teknik och UX. Vi lyckades femdubbla storleken på vår webbsida. Att driva sådana här projekt när det är första gången man arbetar tillsammans, med begränsade resurser och många stakeholders är inte det lättaste. Det fungerade för att Topdog såg till att det fungerade. Topdog har ett engagemang långt utöver det vanliga. Topdog är grymma på teknik, UX och att få projekt att fungera i verkligheten. Jag kan varmt rekommendera Topdog för alla som behöver SEO.”

Andreas Perneby, Head of Marketing and Digital sales, BGI institute

”Jag anlitade Topdog för att förbättra användarupplevelsen, konverteringen och SEO:n för våra konverterande sidor på Brightmill. Jag kan varmt rekommendera er att anlita Topdog för er SEO, särskilt när det gäller de mer utmanande delarna som UX och användarupplevelse. Att förena affär, konvertering och SEO var en utmaning för oss. Topdogs process var konstruktiv för oss och vi fick en djupare förståelse för våra användare och SEO.  Slutresultatet överträffade mina förväntningar.”

Henrik Engstam Phalén, Grundare och VD, Brightmill

Hur genomför Topdog SEO-projekt med UX?

Vi arbetar i tre steg. Först planerar vi noga och utformar projektet i detalj. Sedan genomför vi det tillsammans med er. Slutligen kan vi mäta förbättringarna genom ökad organisk trafik, bättre konverteringsgrad och mer försäljning.

Steg 1 – Förberedelser

För att lyckas skapa en bättre användarupplevelse och mer försäljning behöver ett antal perspektiv förenas: SEO, teknik, UX, konverteringar och ert erbjudande (brand / varumärke).
Här är det viktigt att allt är genomtänkt från början till slut – från det att någon gör en sökning i Google till dess att besökaren konverterar och gör ett köp.
Topdog vet hur kundresan fungerar och vad som behöver göras för att förbättra den. Lite förenklat kan det sammanfattas som:

 1. Vi gör UX-research för att komma fram till vad som blir bästa användarupplevelse för just era användare.
 2. Topdog bidrar med kreativitet för att få ert varumärke att sticka ut och för att få engagemanget att öka.
 3. Vi kan allt som har med konverteringar att göra – de mäts och konverteringsgraden förbättras.

Vi vet hur innehållet på hemsidan och webdesignen ska göras för att övertyga användaren. Här behövs exempelvis ”invändningshantering” för att besvara på användarens frågor så att det blir lättare att konvertera trafiken.

Topdog involverar er som kund i det arbete vi utför. Det leder till ett bättre slutresultat genom att den goda kännedom om branschen och kunderna som ni redan har kan tas tillvara för att skapa bästa möjliga användarupplevelse på er webbsajt.

I fas 1 tar vi på Topdog fram mockups för att underlätta UX-designerns jobb. Vi sätter även upp teknikkrav och contentkrav.

Ofta behöver man även designa om navigationen. Då ingår även mockups för den.

[Exempel på mockup – bild]

Steg 2 ­– Genomförande

Efter att vi planerat allt kommer genomförandefasen. I detta steg leder Topdog arbetet i egenskap av projektledare.

Vi ser till så att allt content produceras och publiceras enligt contentkraven ­– antingen av oss eller av er. Ibland är det möjligt att arbeta genom en automatiserad process som inte kräver manuellt skapande av content eller manuell handpåläggning.

De mockups vi tagit fram används av en UX designer för att skapa ett fungerande UI. Ofta, men inte alltid, är det en byrå. Oavsett arbetar designern under vägledning från Topdog.

Teknikkraven används av en utvecklare för att koda sidmallen. Det kan vara en utvecklare som ni redan jobbar med eller en som vi ordnar. Till denna del av processen hör även att utföra noggranna tester, feedback och QA.

Steg 3 ­– Mål

Nu är vi i mål. Webbsajten är uppdaterad med UX-förbättringar och vi har gjort all nödvändig sökmotoroptimering.
Det är nu dags att skörda frukterna av insatsen. Det ni kommer att se i detta sista steg är hur antalet organiska besökare ökar till sajten. Ni kommer också att se hur konverteringarna förbättras.
Effekten av detta blir sannolikt en tydlig ökning i försäljningen.

Utnyttja er strategi för UX och SEO maximalt

För att nå maximal effekt av denna investering är det en god idé att synka förbättringarna i SEO och UX med eventuell annonsering i Google Ads.
Därmed har stor nytta av de förbättringar som vi gör i användarupplevelse på sajten och i Google även i er annonsering i Google Ads. Bättre UX ökar effektiviteten i PPC-annonsering vilket leder till en lägre klickkostnad och högre konverteringsgrad.

 

Andra SEO-tjänster anpassade till ditt företag

Våra kunder

Varför ska du anlita Topdog SEO konsulter för UX?

Vi på Topdog erbjuder

 • Trygga och tydliga processer för genomförande av SEO och UX
 • Tydlig redovisning av analysresultatet
 • Anpassning till er situation och era processer
 • Genuint intresse för er som kund och er affär
 • Anpassning efter era förutsättningar
 • insikter som leder till resultat
 • Senioritet och ägarskap
Varför anlita Topdog

Omdömen

Lämna omdöme