Shopify SEO med Topdog

 • Ordning och reda i SEO-arbetet för er butik
 • Tydliga och mätbara mål
 • Tillförlitlig och gemensam process
 • Agila metoder som anpassas till er situation
 • Få ut din e-handels fulla potential med Shopify-SEO

Kontakta oss idag!

Rating Rating Rating Rating Rating 5.0 / 5.0

25 kundomdömen

Behöver ni hjälp med Shopify SEO?

 • Kontakta oss

  Kontakta oss för mer information om Shopify SEO.

 • Möte

  Vi bokar in ett möte och diskuterar hur vi kan hjälpa er.

 • Analys

  Vi gör en analys utifrån er unika situation.

 • Offertering

  Vi lämnar ett projekt- & kostnadsförslag.

I Sverige görs miljontals sökningar i Google varje dag. Vid omkring 10 % av sökningarna har användarna bankkortet i handen och är villiga att klicka på köp. För att nå dessa användare i exakt rätt ögonblick är det nödvändigt att göra E-handels-SEO, eller mer specifikt Shopify SEO.

Shopify SEO är en del av E-handels-SEO och kräver en speciell typ av sökmotoroptimering då dess primära innehåll består av olika typer av produkter. Sökmotoroptimering av en e-handelssajt handlar mycket om hur produkterna struktureras på sajten, vilket innebär att Teknisk SEO är en viktig komponent. Vi erbjuder även sökmotoroptimering anpassad till e-handelssystemen Optimizely (tidigare Episerver), WooCommerce, Magento och Prestashop.

Vad är Shopify SEO?

Vill du göra SEO-förbättringar på din Shopify-sajt är Shopify SEO något för dig. Shopify SEO innebär kort och gott att man gör SEO-förbättringar som är mer riktade till just Shopify och dess funktioner.

Sökmotoroptimering av e-handelsplattformar såsom Shopify handlar mycket om att strukturera produkterna på rätt sätt och förse sajten med bra innehåll. Därför är det en hel del detaljer som både ska fungera och samspela med varandra för att sökmotoroptimeringen av sajten ska bli framgångsrik. När man gör SEO för en e-handelssida måste man därför bearbeta både den tekniska och den innehållsmässiga aspekten. För att det ska ske så smidigt som möjligt måste en tydlig och korrekt kravställning riktad till teknikavelningen tas fram, vilket kräver specifik kompetens. Det är där vi på Topdog kommer in. Med hjälp av våra anpassningsbara och flexibla processer kan vi säkerställa att en korrekt kravställning sammanställs och att de förbättringsåtgärder som görs fungerar som de ska.

Shopify i Sverige 2024

Det multinationella e-handelsföretaget Shopify grundades 2004 av Tobias Lütke, Daniel Weinand och Scott Lake. De hade tidigare försökt öppna en webbutik för snowboardutrustning, men var missnöjda med de e-handelsplattformar som fanns på marknaden. De bestämde sig då för att skapa en egen. Idag är Shopify är en av de mest populära e-handelsplattformarna i världen, och används för att sälja och marknadsföra produkter online.

I Sverige använder ca 2 700 nätbutiker Shopify, vilket gör den till den tredje mest använda e-handelsplattformen i Sverige. En anledning till att Shopify används av så många är att den upplevs mycket användarvänlig, vilket innebär att man inte behöver ha kunskap om HTML-kodning eller CSS och så vidare. Något som också uppskattas av svenska användare är att e-handelsplattformen tillhandahåller flera betallösningar anpassade till den svenska marknaden såsom Klarna och PayPal.

Vem gör Shopify sökmotoroptimering?

Om du använder eller planerar att använda Shopify i din nätbutik och har en stor produktdatabas är du en självklar kandidat för Shopify SEO.

Hur görs Shopify SEO?

Topdogs SEO-process för Shopify SEO består framförallt av tekniska åtgärder men även en hel del innehållsmässiga åtgärder. Att sökmotoroptimera sajter som använder Shopify är komplicerat då sökmotoroptimering för Google omfattas av fyra förbättringsområden: teknik, content, länkar och användarupplevelse. För att ett SEO-projekt ska lyckas måste alla dessa fyra bearbetas på ett strukturerat sätt. Vår process för Shopify SEO består därför av två faser, en planeringsfas och en genomförandefas.

Fas 1. Planering av Shopify SEO

Då varje SEO-projekt ofta består av flera aktiviteter och involverar flera människor från olika avdelningar, behövs en tydlig plan. För att öka sannolikheten att åtgärderna genomförs försöker vi alltid strukturera och planera projektet på ett sätt som underlättar själva genomförandet. Vi inleder därför alltid projektet med att skapa en tydlig gemensam projektplan som svarar på frågorna:

 • Vad ska göras?
 • Hur ska det göras?
 • Vem ska göra det?
 • När ska det göras?

Under denna fas tar vi även emot feedback och insikter från såväl teknikavdelningen som ledningen. Det är extra viktigt att teknikavdelningen får säga sitt då de vet vad som fungerar och vad som inte fungerar på sajten rent tekniskt.

Fas 2. Genomförande av Shopify SEO

Det som de flesta upplever som problematiskt under ett SEO-projekt är genomförandet av förbättringsaktiviteterna. Därför försöker vi på Topdog alltid att strukturera projektet på ett sätt som får aktiviteterna att bli lättare att genomföra. Det innebär att vi exempelvis använder teknikavdelningens vanliga agila processer för att genomföra de planerade åtgärderna. Under arbetets gång görs även noggranna kontroller av genomförda aktiviteter för att få alla detaljer precis rätt.

Våra kunder

Varför ska ni anlita Topdog för Shopify SEO?

Vi på Topdog erbjuder

 • Trygga och tydliga processer för Shopify SEO
 • Tydlig teknisk projektplanering
 • Anpassning till er teknikavdelning
 • Anpassning efter er situation
 • Genomförande med er som ger resultat
Anlita TopDog

Omdömen

Lämna omdöme