WooCommerce SEO med Topdog

 • Ordning och reda i ert SEO-arbete för er e-handel
 • Tydliga och mätbara mål
 • Beprövad och gemensam process
 • Agila metoder  Anpassade efter era behov
 • Nyttja din butiks fulla potential med WooCommerce SEO

Kontakta oss idag!

Rating Rating Rating Rating Rating 5.0 / 5.0

25 kundomdömen

Behöver ni hjälp med WooCommerce SEO?

 • Kontakta oss

  Kontakta oss för mer information om WooCommerce SEO.

 • Möte

  Vi bokar in ett möte och diskuterar hur vi kan hjälpa er.

 • Analys

  Vi gör en analys utifrån er unika situation.

 • Offertering

  Vi lämnar ett projekt- & kostnadsförslag.

WooCommerce SEO är en del av E-handels-SEO och kräver en särskild form av sökmotoroptimering då en e-handelssajt består av olika typer av produkter och tjänster. Vid sökmotoroptimering av e-handelssajter arbetar man mycket med hur produkterna struktureras på sajten vilket innebär att Teknisk SEO är en viktig del i WooCommerce SEO.

Vad är WooCommerce SEO?

Varje dag gör vi svenskar över 55 miljoner sökningar i Google. Vid ungefär en tiondel av sökningarna har användaren pengarna i handen och är ute efter att köpa en produkt eller tjänst.
En del sökningar är rena produktsökningar såsom ”studsmatta” och ”köpa motorcykel”, medan andra sökningar görs på specifika varumärken. När en användare gör en varumärkessökning antyder det att hen vill köpa något. En av de viktigaste sakerna du kan göra för att lyfta din e-butik och nå de användare som är redo att spendera sina pengar är E-handels SEO. Denna typ av sökmotoroptimering kan även brytas ner och anpassas till olika e-handelssystem såsom WooCommerce, Optimizely (tidigare Episerver), Magento, Shopify och Prestashop.

WooCommerce sökmotoroptimering innefattar framförallt förbättring och utveckling av sajtens produktstruktur och content. Då det är mycket som ska fungera tillsammans för att sökmotoroptimering av en WooCommerce sajt ska fungera är såväl den tekniska som innehållsmässiga aspekten viktig.

Vi på Topdog kan med hjälp av vår kunskap och erfarenhet av WooCommerce i Sverige bland annat sammanställa en korrekt kravställning riktat till er teknikavdelning, se till att alla åtgärder som måste göras faktisk görs och att de fungerar som de ska.

WooCommerce i Sverige 2024

E-handelssystemet WooCommerce lanserades år 2011 och är en gratis open source plugin speciellt framtagen för WordPress. Idag är WooCommerce den mest populära e-handelsplattformen i Sverige. Plattformen uppskattas bland annat för sin flexibilitet och sitt stöd för olika språk och valutor.

WooCommerce används framförallt av små webbutiker, men antalet butiker som använder plattformen ökar. I Sverige använder drygt 6 000 webbutiker WooCommerce. E-handelsplattformens öppenhet och flexibilitet gör att WooCommerce kan följa med hela vägen från startup till blomstrande e-handel. WooCommerce kan kopplas till typiska svenska betallösningar såsom Klarna, Swish och postgiro.

Det måste dock tilläggas att WooCommerce inte passar dig som letar efter en helhetslösning då du exempelvis måste skaffa ett webbhotell på egen hand. Samtidigt är WooCommerce ett av de bästa alternativen för dig som vill bygga en webbshop på egen hand och få tillgång till flera olika funktioner och teman (designmallar).

Vem gör WooCommerce sökmotoroptimering?

Om ni använder eller har planer på att använda WooCommerce för er webbutik och har en gedigen produktdatabas är ni en bra kandidat för att göra framgångsrik WooCommerce SEO.

Hur görs WooCommerce SEO?

Topdogs SEO-process för WooCommerce består framförallt av tekniska åtgärder men också en del innehållsmässiga åtgärder. Att göra WooCommerce SEO är invecklat eftersom sökmotoroptimering för Google består av fyra aspekter: teknik, content, länkar och användarupplevelse. För att ett SEO-projekt ska bli framgångsrikt måste alla dessa fyra aspekter bearbetas på ett ordnat sätt. Därför använder vi oss av en tvåstegsprocess när vi arbetar med Woocommerce SEO.

1. Planering av WooCommerce SEO

Då varje SEO-satsning ofta består av många aktiviteter och involvera flera människor behövs en tydlig plan. Vi på Topdog strukturerar och planerar varje SEO-projekt på ett sätt som underlättar genomförandet av de åtgärder som ska göras. På så sätt ökar sannolikheten att ett genomförande sker. I projektplanen svarar vi tillsammans på frågorna:

 • Vad ska göras?
 • Hur ska det göras?
 • Vem ska göra det?
 • När ska det göras?
 • Vilka risker finns?
 • Vad har vi för mål?

Vi tar även emot feedback och insikter från såväl ledningen som teknikavdelningen då det är teknikerna som vet vad som fungerar och inte ur ett tekniskt perspektiv.

2. Genomförande av WooCommerce SEO

Den största svårigheten inom SEO är genomförandet av förbättringsaktiviteter. För att öka sannolikheten att ett genomförande sker använder vi oss exempelvis av teknikavdelningens vanliga agila processer. Under arbetets gång kontrollerar vi de förbättringsåtgärder som görs för att säkerställa att alla detaljer blir precis rätt.

 

SEO-tjänster anpassade till er e-handelsplattform

Våra kunder

Varför ska ni anlita Topdog för WooCommerce SEO?

Vi på Topdog erbjuder

 • Trygga processer för WooCommerce SEO
 • Tydlig teknisk projektplanering
 • Anpassning till er teknikavdelning
 • Anpassning efter era förutsättningar
 • Genomförande med er som leder till resultat
Varför anlita Topdog

Omdömen

Lämna omdöme