Av | Publicerad

Uppdaterad: December 24, 2021

Varför bör man skapa en hemsida?

En hemsida är en plats att synas på digitalt, som underlättar marknadsföringen av den tjänst man erbjuder. En hemsida gör det enkelt för kunderna att hitta företaget och dess tjänster. Det krävs ett personligt domännamn som lotsar folk till ens unika hemsida där man själv väljer innehållet.

Domännamnet är det som skrivs in i webbläsaren för att komma till en hemsida. Sedan behövs ett webbhotell, vilket agerar som den digitala platsen för hemsidan. Det finns hjälpmedel på internet som underlättar att skapa en hemsida.

Har man en egen blogg, ett företag eller en plats för E-handel kan en egen hemsida behövas för att sprida informationen och lättare marknadsföra sig. Via rätt tekniker kan ens namn spridas på sökmotorerna liksom innehållet kan manipuleras för att uppmärksammas på nätet. Dessa tekniker involverar oftast SEO och länkbygge som är ett sätt att rankas högre och synligare i sökfälten. 

Några anledningar till att skapa egna hemsidor är att man på så vis når ut till nya och fler kunder och man upplevs som mer professionell och seriös i sitt företag. Kunderna kan själva anpassa när de vill kontakta företaget och läsa om dess tjänster och en hemsida kan användas som en portfolio och på så vis kan kunderna direkt se varför de ska välja ett visst företag. En hemsida är en långsiktig och kostnadseffektiv marknadsföringsstrategi.

Det finns templates och billiga eller gratis sidor att ta hjälp av när man skapar en hemsida. Dessa är främst för dem som inte vill, kan eller har tid att lära sig programmering för webben.

Några gratissidor som hjälper till när det kommer till programmering är Wix, WordPress, Webnode, Weebly och Jimdo.

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +15 år av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluder svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.