Av

Uppdaterad: December 24, 2021

Google Analytics

Google Analytics är ett kostnadsfritt alternativ till statistikverktyg för alla som har en hemsida, blogg eller annan digital plattform. Det är ett verktyg som möjliggör att förstå trafiken på sin webbplats.

Hur mycket tid människor än lägger på sin sidas design och vad man än skriver är det inte tillräckligt många som kollar hur det går för deras hemsida. Genom Analytics kan man kontrollera all information som kommer ifrån de som klickar sig in på en hemsida. Man kan studera vad som är intressant hos konsumenten och hur de tar sig igenom hemsidan. Detta är ett perfekt verktyg för den som vill dubbelkolla hur deras SEO fungerar. Man kan se mängden besökare per dag, individuellt och i bulk. Hur de hittar till ens sida och hur länge de stannar.

Vad tjänar jag på detta?

Det Google erbjuder dig är en fantastisk översikt över din sida. Med målomvandlingar kan du räkna ut hur besökarna beter sig på din sida, och på så sätt förbättra deras upplevelse, vilket i sin tur genererar fler besökare eller lojala besökare. Det är kanon om du har en webbshop och behöver se vilka som går igenom med köpen och vilka som låter varan ligga kvar.

Ananlytics ger dig som användare chansen att mäta trafiken som kommer till din sida och genom det förstå på och justera kampanjer och webbsidan i sin helhet efter besökarens intresse och behov.

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +20 års av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluderar svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.