Av

Uppdaterad: November 25, 2021

E-handel

Vad är e-handel?

E-handel innebär ett utbyte av en produkt, tjänst eller information över ett datornätverk. Oftast sker detta utbyte mellan företag och konsumenter, där konsumenten köper något från företaget via internet. Vid e-handel betalar konsumenten oftast via kreditkort, faktura eller direktöverföringar. I många fall används även betaltjänster, såsom Swish, PayPal och Klarna.

I dag har e-handel vuxit och butiker konkurrerar vilket gör att priserna pressas. Nätauktioner och nätbutiker är två undergrupper där den största delen av dagens e-handel sker. UX-design och UX-copy är två viktiga komponenter för e-handeln, liksom för konverteringen och själva steget för inköpet. Här gäller det att språket är anpassat efter målgruppen och att det är enkelt att navigera sig på hemsidan. Att satsa på en väl sökoptimerad hemsida är även det viktigt för att synas på sökmotorerna. Dessutom kan hela världen hitta till webbplatsen och därför är det bra att skriva hemsidan även på engelska samt att göra webbplatsen mobilanpassad.

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +20 års av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluderar svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.