Varför Google är så viktigt inom Content Marketing Lyssna här!

hide

Sökmotoroptimering för stora varumärken!

nav-trigger

Av in januari 5, 2019

Hur lång är Longtailen i Google?

Innehållsförteckning

  Dela här

  Google är världens största frågebesvarare & sökmotor för content.

  Ni kan se det genom storleken på longtailen. Enligt Ahrefs keyworddatabas får +90% av alla orden färre än 10 sökningar i månaden. (se bild nedan. Detta är konsekvensen av att många människor lärt sig att gå till Google för att få svar på ALLA sina frågor.

  För Google blir det därför viktigt att kunna besvara dessa frågor & det kan de ej göra utan din hjälp. Det är nämligen du eller företaget du jobbar för som skall skapa detta innehållet & besvara frågorna. Google behöver din hjälp för att besvara frågorna. Det betyder att contentskapade, för Googles användare, är det enskilt största möjligheten inom marknadsföring idag.

  Att göra sig hjälpsam, genom att besvara sina potentiella användares frågor, bygger varumärke billigare än någon annan metod därute.

  Anledningen till det är att om ditt innehåll väl fått sig en bra plats i Google, kommer det innehållet att få trafik under flera år. Därmed blir din ROI, på din initiala investering många gånger större än om du kör en kampanj.

  Data över hur stor långtailen är i Google

   

  Bildkälla: Ahrefs

  Christian Rudolf

  Christian Rudolf

  Ägare av Topdog!

  Christian är Topdogs ägare och Senior Sökmotorkonsult med +10000 timmar av Sökmotoroptimering & Processutveckling för internetmarknadsföring för de allra svåraste segmenten i Google.

  Ställ gärna en fråga angående artikeln

  *