Av

Uppdaterad: December 23, 2021

5 varumärken kriminella utnyttjar för att synas i Google

I takt med att det linjära TV-tittandet minskar flyttar en allt större del av tittandet online. Bland tjänsterna som erbjuder film och serier för streaming i Sverige är de mest namnkunniga Netflix, HBO, C More, Viaplay och SF Anytime.
Men i Googles sökresultat lyser de bolagen med sin frånvaro.
Sedan ett drygt halvår tillbaka arbetar jag som SEO på ett företag som erbjuder just film, serier och sport via streaming. Som i alla heta segment är konkurrensen i sökresultatet tuff, men det som är unikt med streamingvertikalen är att den till stor del domineras av sajter som är fullt ut illegala.
I sökresultatet tävlar jag med andra ord inte bara med sajter som bryter mot Googles riktlinjer, utan även mot sajter som bryter mot internationella copyrightlagar.

På ett halvår har jag fått ganska god insyn i de illegala tjänsternas metoder och jag måste erkänna att jag ofta imponeras. När det kommer till SEO verkar de ha en nyfikenhet och innovationslusta som många traditionella företag skulle må bra av att ta efter.

För utöver att ranka häcken av de legala alternativen med hjälp av sina huvudsajter, tar de hjälp av de sociala plattformarna och deras dopade möjlighet att synas i sökresultatet – på sätt som jag aldrig sett inom andra vertikaler.
Här kommer därför min topplista över fem sociala medier som kan hjälpa DIG med DIN sökoptimering när du ska skapa ett kriminellt imperium. (Japp, alla exempel som listas är verkliga sidor som har eller har haft bra positioner på konkurrensutsatta sökord inom streamingsegmentet)

 1. YouTube

  youtube exempel

YouTube är alla fulstreamingsajters moder. Google gör stora pengar på material som publicerats illegalt och så länge rättighetsinnehavaren till en film inte ger sig till känna kan materialet ligga uppe i åratal och generera reklamintäkter.
Men framförallt rankar YouTube-videos extremt bra i sökresultatet.

Det du gör för att både undvika rättighetstjafs med YouTube och snabbt börja ranka är att du laddar upp en stillbild i videoformat istället för en faktiskt rörlig film. Sedan optimerar du videon för sök och i videons beskrivning hänvisar du till den plats där ditt material kan konsumeras.
Lysande Sickan!

 1. Få Topdog videos & SEO-kunskap direkt i din mailbox!

  Få Topdog videos & SEO-kunskap direkt i din mailbox!

  Vi på Topdog delar med oss av våra kunskaper inom SEO i videoform. Exempel på detta är denna videon där du får lära dig vad VD:ar och manegment team behöver veta för att fatta bra beslut avseende SEO!

  Anmäl dig här för fler videos!


  Familjeliv

  exempel

Är du kriminell och vill driva trafik via sökresultatet är Familjeliv en fantastisk plattform. Fördelarna med Familjeliv är många:

 • Google älskar Familjeliv. Oavsett vad du skriver om kommer Familjeliv att ranka, något alla som någon gång googlat sjukdomssymptom på kan intyga
 • Familjeliv är textdrivet så du kan skriva lååååånga inlägg. Google älskar som bekant välskrivet text och ju mer du skriver desto bättre kommed du ranka
 • Familjeliv är till synes helt omodererat och i princip vem som helst kan sprida vad som helst på sajten. Det passar utmärkt för dig som planerar att fiffla med lagen

Så starta en blogg eller en tråd på Familjeliv redan idag, strössla med länkar till din huvudsajt och trafiken kommer välla över dig.
Perfekt!

 1. VK

exempel
VK är Rysslands största sociala nätverk och kan väl närmast beskrivas som ett ryskt Facebook. För att publicera innehåll och ranka med VK krävs det därför att du kan lite ryska, men kan du inte det kan det tveklöst vara värt att lära sig. VK rankar nämligen ganska bra även i det svenska sökresultatet.

Den stora fördelen är dock inte rankingmässig, utan att de flesta västerländska företag helt saknar närvaro på VK.
Bygger din kluriga kriminella idé på att kopiera från västerlänningar kommer du därför garanterat få härja fritt länge innan en trött bolagsjurist orkar sätta sig in i plattformen och försöka få ”ditt” material nedplockat.
Perfekt!

 1. Pinterest

filmer exempel
Pinterest är faktiskt en ganska bra plattform för att ranka på long-tail-sökord.
Du gör det enkelt genom att döpa dina ”boards” till det sökord du vill ranka på. Namnet på din board hamnar nämligen i sidans titel och vips har du optimerat en undersida på ett en av de starkaste sajterna på internet, så att den driver trafik till dig och ditt gråzonsimperium.

Smart, smidigt och ingen kan ju klandra dig för att vilja samla på fina bilder?
Att sedan varje ”pin” du lägger till på dina boards länkar till din primära sajt där det illegala innehållet finns är en annan femma.
Fantastiskt!

 1. Blogspot

filmer exempel
Bloggar räknas kanske inte längre som ett social medium, men Blogspot är ett för starkt kort för att inte nämnas i en lista över bra tjänster att ranka med.Få plattformar är så enkla att använda, så omodererade och har så lätt att synas i sökresultat som Googles egna bloggplattform Blogspot.

Ska din kriminella organisation ha en blogg (det är klart den ska ha, varje bolag med självrespekt har en egen blogg) är Blogspot verktyget för dig.

Så det är bara att vässa pennan, börja skriva riktigt bra innehåll och länka vidare till din huvudverksamhet.
Lycka till med din kriminella karriär!

Denna artikel har tidigare publicerats med delvis andra exempel på lucaskolping.se.
Lucas Kolping jobbar som SEO på C More och finns för frågor på LinkedIn och Twitter under @lucaskolping.

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +15 år av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluder svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.