PrestaShop SEO med Topdog

 • Ordning och reda i ert SEO-projekt för er e-handel
 • Tydliga och mätbara mål
 • Tillförlitlig och gemensam process
 • Agila metoder utifrån era behov
 • Få ut din butiks fulla potential med anpassad PrestaShop-SEO

Kontakta oss idag!

Rating Rating Rating Rating Rating 5.0 / 5.0

25 kundomdömen

Behöver ni hjälp med PrestaShop SEO?

 • Kontakta oss

  Kontakta oss för mer information om PrestaShop SEO.

 • Möte

  Vi bokar in ett möte och diskuterar hur vi kan hjälpa er.

 • Analys

  Vi gör en analys utifrån er unika situation.

 • Offertering

  Vi lämnar ett projekt- & kostnadsförslag.

Vi svenskar gör flera miljoner sökningar i Google dagligen. Vid ungefär en tiondel av dessa sökningar är svensken dessutom redo att klicka hem en vara. Av den anledningen är det  viktigt att du som e-handlare når googleanvändaren i rätt ögonblick. Det är då E-handels-SEO, eller mer specifikt PrestaShop SEO kommer in i bilden.

Vad innebär PrestaShop SEO?

Vill du göra din PrestaShop-sajt både lättare att hitta och mer användarvänlig? Då är PrestaShop SEO något för dig. Denna typ av sökmotoroptimering är mer anpassad till just e-handelsplattformen PrestaShop och dess funktioner.

En av de mest grundläggande aspekterna av PrastaShop SEO är att säkerställa att din nätbutik kan hittas av både Google och dess användare. Det innebär bland annat att produkterna på sajten måste struktureras på rätt sätt och att innehållet på sajten är relevant. Det är med andra ord en hel del detaljer som ska fungera och samspela med varandra för att sökmotoroptimeringen ska bli framgångsrik. Om din sajt utformas på rätt sätt med både användare och sökmotorer i åtanke kommer antalet besökare på din webbplats med stor sannolikhet öka dramatiskt.

Men för att de tekniska och innehållsmässiga åtgärderna ska bli så bra som möjligt krävs det att en tydlig och korrekt kravställning tas fram. Det är där Topdog kommer in i bilden. Med hjälp av våra anpassningsbara och flexibla processer kan vi säkerställa att en korrekt kravställning tas fram och att de åtgärder som görs fungerar.

PrestaShop i Sverige

PrestaShop kanske inte är det mest populära e-handelssystemet i Sverige, men det är en av de ledande e-handelsplattformarna med öppen källkod (open source) i Europa och Latinamerika. Företaget grundades i Frankrike år 2007 av Igor Schlumberger och Bruno Lévêque, och används idag av fler än 300 000 e-handelssajter över hela världen.

PrestaShop har flera hundra inbyggda funktioner för hantering av bland annat produkter, betalningar, frakt, moms, leverantörer och språk. Tack vare den öppna källkoden kan du som användare installera flera olika teman, funktioner och moduler från tredjepartsutvecklare.

Vem gör PrestaShop sökmotoroptimering?

Om du använder eller planerar att bygga din e-handel med e-handelsplattformen PrestaShop som grund, har en stor produktdatabas och vill sökmotoroptimera sajten är du en självklar kandidat för PrestaShop SEO.

Hur görs PrestaShop SEO?

Det kan vara komplicerat att sökmotoroptimera en e-handelssajt som använder PrestaShop eftersom sökmotoroptimering för Google omfattas av fyra faktorer ‒ teknik, content (innehåll), länkar och användarupplevelse. Alla dessa faktorer måste tas i beaktning och åtgärderna struktureras på ett tydligt sätt för att PrestaShop SEO ska lyckas. Topdogs process för PrestaShop SEO består därför av två faser ‒ en planeringsfas och en genomförandefas.

Fas 1. Planering av PrestaShop SEO

Ett SEO-projekt består av flera förbättringsåtgärder och involverar flera människor. Därför är det extra viktigt att ta fram en tydlig plan. Vi inleder alltid våra SEO-projekt med att skapa en tydlig gemensam projektplan som svarar på frågorna:

 • Vad ska göras?
 • Hur ska det göras?
 • Vem ska göra det?
 • När ska det göras?

Under planeringsfasen tar vi även emot feedback och insikter från både teknikavdelningen och ledningen. I ett SEO-projekt med inriktning e-handel är det extra viktigt att teknikavdelningen får säga sitt, eftersom de vet vad som fungerar på sajten rent tekniskt.

Fas 2. Genomförande av PrestaShop SEO

Många upplever att genomförandet av förbättringsåtgärderna är den mest krävande delen i ett SEO-projekt. För att öka sannolikheten att åtgärderna genomförs försöker vi därför att strukturera projektet på ett sätt som underlättar genomförandet. Det innebär att vi till exempel använder teknikavdelningens egna agila processer och gör noggranna kontroller av genomförda aktiviteter.

En viktig aspekt av genomförande av SEO är test av de förbättringar och fixar man behöver göra. Det är vanligt att upp till 20% av ärendena innehåller fel. I vissa fall har man dessutom skapat ett fel någon annanstans på websidan. Test eller QA är en mycket viktig aspekt av genomförandet av ehandels SEO.

PrestaShop Migrering: Undvik att förlora Google trafik

Att migrera till PrestaShop kan vara utmanande, då det är lätt att man förlorar trafik från Google i processen. Vi på Topdog har processer för att säkerställa kvaliten på migreringen avseende trafik från Google.

Varför SEO är Viktigt vid migrering till prestashop:

 • Bevara Organisk Trafik: En dåligt hanterad migration kan leda till rankingförluster och minskad trafik.
 • Upprätthålla Varumärkesreputation: Undvik trasiga länkar och saknade sidor för att bibehålla kundförtroendet.
 • Förhindra Duplicerat Innehåll: Se till att sökmotorer inte filtrerar dig för oavsiktlig innehållsduplikation.

Topdogs SEO-Första Migreringsansats:

 • SEO Granskning: Vi börjar med en noggrann granskning för att identifiera och åtgärda potentiella problem.
 • URL-konsekvens: Bibehåll URL-strukturer eller implementera 301-omdirigeringar för att bevara baklänksvärde.
 • Metadataöverföring: Migrera meta titlar, beskrivningar och sidinnehåll sömlöst.
 • Bild- och Mobiloptimering: Vi ser till att bilder överförs med alt-texter och att butiken förblir mobilvänlig.
 • Sitemap Uppdateringar: Efter migrationen uppdaterar vi sitemap och konfigurerar robots.txt för optimal sökmotorinteraktion.

 

Med Topdog är din PrestaShop-migration i experthänder. Vi säkerställer en smidig övergång, skyddar dina SEO-insatser och företagstillväxt. Kontakta oss för att säkerställa en trygg migrering.

SEO-tjänster anpassade till er e-handelsplattform

Våra kunder

Varför ska ni anlita Topdog för PrestaShop SEO?

Vi på Topdog erbjuder

 • Trygga och tydliga processer för PrestaShop SEO
 • Tydlig teknisk projektplanering
 • Anpassning efter er teknikavdelning
 • Anpassning efter er situation
 • Genomförande med er som leder till resultat
Anlita TopDog

Omdömen

Lämna omdöme