Optimizely (Episerver) SEO med Topdog

 • Ordning och reda i SEO-arbetet för er webbplats
 • Klara och mätbara mål
 • Pålitlig och gemensam process
 • Agila metoder utifrån er situation
 • Nyttja din webbsidas fulla potential med Optimizely-SEO

Kontakta oss idag!

Rating Rating Rating Rating Rating 5.0 / 5.0

25 kundomdömen

Behöver ni hjälp med Optimizely SEO?

 • Kontakta oss

  Kontakta oss för mer information om Optimizely SEO.

 • Möte

  Vi bokar in ett möte och diskuterar hur vi kan hjälpa er.

 • Analys

  Vi gör en analys utifrån er unika situation.

 • Offertering

  Vi lämnar ett projekt- & kostnadsförslag.

I Sverige görs miljontals sökningar i Google varje dag. Vid omkring 10 % av dessa sökningar är användaren redo att klicka på köp. Därför är det viktigt att du som e-handlare når användaren i exakt rätt ögonblick. Det är då E-handels-SEO, eller mer specifikt Optimizely SEO kommer in i bilden.

Då en e-handelssajts primära innehåll består av olika typer av produkter kräver det att man gör en särskild typ av sökmotoroptimering. Vi kallar det E-handels-SEO. Denna typ av sökmotoroptimering kan även brytas ner och anpassas till olika e-handelssystem såsom Optimizely (tidigare Episerver), Magento, WooCommerce, Shopify och Prestashop. Vid sökmotoroptimering av en e-handelssajt är även Teknisk SEO en viktig komponent, då produkterna måste struktureras på ett optimalt sätt.

Vad är Optimizely SEO?

Vill du göra SEO-förbättringar på din Optimizely -sajt? Då är Optimizely SEO något för dig. Denna typ av SEO innebär kort och gott att de SEO-förbättringar som görs är mer riktade till just Optimizely och dess funktioner.

En av de mest grundläggande aspekterna av Optimizely SEO är att se till att din webbplats kan hittas av både användare och sökmotorn Google. För att det ska ske på ett så smidigt sätt som möjligt måste produkterna på sajten struktureras på rätt sätt. Sajten måste dessutom förses bra och relevant innehåll. Det innebär att det är en hel del detaljer som ska fungera och samspela med varandra för att sökmotoroptimeringen ska bli framgångsrik. Utformas sajten på rätt sätt och fylls med relevant innehåll kommer antalet besökare på din webbplats med stor sannolikhet öka dramatiskt.

För att både de tekniska och innehållsmässiga åtgärderna ska ske så smidigt som möjligt måste en tydlig och korrekt kravställning tas fram, vilket kräver specifik kompetens. Det är där vi på Topdog kommer in. Med hjälp av våra anpassningsbara och flexibla processer kan vi säkerställa att en korrekt kravställning sammanställs och att de förbättringsåtgärder som görs fungerar som de ska.

Optimizely i Sverige

Det globala mjukvaruföretaget Episerver grundades i Stockholm, Sverige år 1994 av Mikael Runhem och erbjuder flera lösningar för webbinnehållshantering (WCM eller CMS), e-handel och digital marknadsföring.

I slutet av år 2020 förvärvade Episerver bolaget Optimizely och går numera under namnet Optimizely. Det innebär att de två företagen kombinerar sina befintliga produkter och lösningar under ett och samma namn.

Vem gör Optimizely sökmotoroptimering?

Om du använder eller planerar att använda Optimizely i din nätbutik, har en stor produktdatabas och vill förbättra din e-handels sökmotoroptimering är du en självklar kandidat för Optimizely SEO.

Hur görs Optimizely SEO?

Topdogs SEO-process för Optimizely SEO består både av tekniska och innehållsmässiga åtgärder. Det kan vara mycket komplicerat att sökmotoroptimera e-handelssajter som använder CMS-systemet Optimizely då sökmotoroptimering för Google omfattas av de fyra förbättringsområdena teknik, content, länkar och användarupplevelse. För att Optimizely SEO ska bli framgångsrikt måste alla dessa områden bearbetas på ett strukturerat sätt. Topdogs process för Optimizely SEO består därför av två faser, en planeringsfas och en genomförandefas.

Fas 1. Planering av Optimizely SEO

Ett SEO-projekt består av flera aktiviteter och involverar flera människor från olika avdelningar, därför är det viktigt att ta fram en tydlig plan. För att öka sannolikheten att åtgärderna genomförs försöker vi alltid strukturera och planera projektet på ett sätt som underlättar själva genomförandet. Därför inleder vi alltid våra SEO-projektet med att skapa en tydlig gemensam projektplan som svarar på frågorna:

 • Vad ska göras?
 • Hur ska det göras?
 • Vem ska göra det?
 • När ska det göras?

Under denna fas tar vi även emot feedback och insikter från både teknikavdelningen och ledningen. I ett SEO-projekt inom e-handel är det extra viktigt att teknikavdelningen får säga sitt. Det är de som vet vad som fungerar på sajten rent tekniskt.

Fas 2. Genomförande av Optimizely SEO

Många upplever att genomförandet av förbättringsåtgärderna är den mest problematiska delen i ett SEO-projekt. Därför försöker vi på Topdog alltid att strukturera projektet på ett sätt som får aktiviteterna att bli lättare att genomföra. Det innebär att vi exempelvis använder teknikavdelningens vanliga agila processer och gör noggranna kontroller av genomförda aktiviteter för att få alla detaljer precis rätt.

SEO-tjänster anpassade till er e-handelsplattform

Våra kunder

Varför ska ni anlita Topdog för Optimizely SEO?

Vi på Topdog erbjuder

 • Trygga och tydliga processer för Optimizely SEO
 • Tydlig teknisk projektplanering
 • Anpassning till er teknikavdelning
 • Anpassning efter er situation
 • Genomförande med er som leder till resultat
Anlita TopDog

Omdömen

Lämna omdöme