Av |

Guide: Hitta rätt SEO-utbildning 2021

Att ha grundläggande kunskap om sökmotoroptimering är viktigt för alla yrkesgrupper som arbetar digitalt, 2021 . Ett av de bättre sätten att komma igång och lära sig SEO på är att gå en SEO-kurs. Nedan har vi sammanfattat innehållet i sju olika onlineutbildningar för att du enkelt ska hitta rätt.

I utvärderingen har vi ställt följande frågor:

  • Vad lär kursen ut?
  • Hur länge pågår den?
  • Vilket upplägg har kursen?

SEO-utbildningarna som vi har gått igenom är:

  1. Moz Academys kurs i keyword research
  2. SEO fundamentals course with Gregg Gifford
  3. SEO Specialization
  4. Keyword research course with Gregg Gifford
  5. Backlink Management course with Greg Gifford
  6. SEMrush Site Audit course
  7. Technical SEO course with Bastian Grimm

Dessa utbildningar gör dig inte till SEO-specialist, då det det kräver fler SEO-kunskaper och att man vet hur man genomför SEO. De ger dig dock bra grundkunskaper och gör dig till en mycket bättre köpare av SEO.

1. Moz Academys kurs i keyword research

Vilka sökord använder människor när de söker efter något via en sökmotor och hur påverkar dessa sökord dig? I Moz onlinekurs får du bland annat lära dig hur du gör sökordsanalys / keyword research, hur du bör organisera den och hur sökordens ranking påverkar webbsidans trafik. Om du vet vilka sökord som passar dig och din verksamhet kan du skapa innehåll som sökmotorer tycker om. Kursen är 85 minuter lång och består av olika videobaserade delmoment som innehåller både praktiska och teoretiska tips. I skrivande stund kostar kursen $119.

2. SEO fundamentals course with Gregg Gifford

SEO-legendaren Gregg Gifford är en välrenommerad expert inom sökordsmarknadsföring. I den här onlinekursen lär han ut allt om grunderna inom SEO. Utbildningen är gratis och består av åtta delmoment som tar totalt sextio minuter att klara av. En fördel är att du kan avverka dem i din egen takt. Kursen riktar sig både till nybörjare och de som redan har en del kunskaper inom området.

3. SEO specialization

Kursen, som organiseras av Coursera, erbjuder en gratis onlineutbildning för alla som vill förbättra sina SEO-kunskaper. Den sträcker sig över ca fem månader, och du förväntas lägga ungefär sju timmar i veckan på den. Här får du jobba med konkreta projekt, och kommer vid avslut att tilldelas ett diplom som visar de kunskaper du tillgodogjort dig.

4. Keyword research course with Gregg Gifford

Gregg Gifford låter dig fördjupa dina kunskaper om hur du hittar rätt sökord, något som är avgörande för att nå framgång med sökmotoroptimering. Onlinekursen är gratis och består av åtta delmoment som tar totalt en timme, och är tillgängliga när det passar dig. Efter avslutad kurs får du ett examensbevis som en garant för de kunskaper du förvärvat.

SEO-utbildningar 2020

Backlinks är en grundbult i en framgångsrik SEO-strategi. I denna onlinekurs delar Greg Gifford med sig av all kunskap som du behöver för att nå framgång inom området. Du lär dig allt från de grundläggande principerna, till hur du bör agera om din sida blivit straffad av sökmotorerna. Efter kursen är målet att du ska ha full koll på hur man lägger upp och utför en framgångsrik länkstrategi. Kursen är gratis och består av sju delmoment som tillsammans tar en timme.

6. SEMrush Site Audit course

Site Audit course är en specialsydd onlinekurs där du får lära dig hur får ut mest av SEMrush Site Audit – ett SEO-verktyg som hjälper dig att identifiera din webbplats potentiella förbättringsområden. Kursen är gratis och består av åtta delmoment som totalt tar en timme. Efter kursen kommer du att vara en fena på att identifiera och hantera de flesta problemområden som relaterar till en sidas SEO-ranking.

7. Technical SEO course with Bastian Grimm

Bastian Grimm, chef för den prisbelönta byrån ACE, ger dig i denna onlineutbildning en bred genomgång av de tekniska aspekterna av SEO. Kursen är gratis och består av 34 delmoment som klaras av på totalt fem timmar. Den riktar sig till alla som vill ha en mer grundläggande förståelse för hur sökmotoroptimering fungerar. Delmomenten avverkas i egen takt.

Vilken kurs passar dig bäst?

Oavsett vilket kunskapsbehov du har, om du är nybörjare eller redan har en del erfarenhet av SEO, finns det en utbildning för dig. Välj den kurs som passar dig bäst. Lycka till med din förkovring!


→ Tips: Se även vårt inlägg om utbildningar i Content marketing

Ägare & Sökmotorkonsult på Topdog SEO
Med +10000 timmar av Sökmotoroptimering och Processutveckling kan jag hjälpa ditt företag att skaffa sig ett försprång i Google!