Varför Google är så viktigt inom Content Marketing Lyssna här!

hide

Sökmotoroptimering för stora varumärken!

nav-trigger

Av in april 19, 2018

Google sparkar igång röstsök på allvar i Sverige!

Innehållsförteckning

Dela här

För inte så länge sedan kom beskedet om att Google Assistant kommer att få språkstöd i över 30 länder. Ett av dessa länder är Sverige. 

I bilden nedan får ni ett smakprov på riktiga sökningar från USA som är relaterade till ”near me”. Där kan ni själva skapa er en egen uppfattning om det nya, förutspådda beteendet och hur stort det faktiskt redan är. Detta betyder att röstsök under de närmsta åren verkligen får ett lyft i Sverige.


Vad innebär då röstsökningen?

Ja, vad innebär röstsök förutom mer komplexitet för marknadschefer?

Lättaste sättet att få en uppfattning är att se vad som till exempel har hänt i USA och hur amerikaner använder röstsök.

I USA har det utvecklats ett beteende där människor frågar ”….near me”, se diagrammet som visar Google Trends nedan:

 

Graf över "near me"-resultat på Google i USA

Min slutsats om röstsök

Min slutsats av detta är att det är inom lokala sökningar vi initialt kommer få se beteendeförändringar. Redan idag står dessa sökningar för ungefär 40% av alla sökningar i Google. Röstsök kommer öka detta ytterligare och vi kommer få se ett ord som beskriver detta beteende – vilket förmodligen döpts till ”hyperlokala sökningar” och ett exempel på detta är ”Hårfrisör nära mig”. 

Christian Rudolf

Christian Rudolf

Ägare av Topdog!

Christian är Topdogs ägare och Senior Sökmotorkonsult med +10000 timmar av Sökmotoroptimering & Processutveckling för internetmarknadsföring för de allra svåraste segmenten i Google.

Ställ gärna en fråga angående artikeln

*