Av

Uppdaterad: Januari 27, 2023

Så kan en webbutvecklare förbättra din SEO

Webbutvecklare är en grupp specialister inom IT-branschen som ansvarar för att skapa, testa och utveckla webbplatser. De arbetar med design, programmering, integration och säkerhet för att optimera webbsidornas prestanda. Att vara en erfaren webbutvecklare kräver ofta många års erfarenhet i branschen samt god kunskap om tekniska språk och olika databastekniker.

Vilka arbeten utför webbutvecklare?

Webbutvecklares övergripande ansvar innefattar bland annat att bygga hemsidor, metoder för att öka trafik, utformning av användargränssnitt och se till att webbsidor har god hastighet och responsivitet. En professionell webbutvecklare kan arbeta i alla typer av språk som HTML, CSS, JavaScript etc. Beroende på uppdraget kan de använda olika ramverk såsom Ruby on Rails eller Django för att hjälpa dem att bygga avancerade system.

Vad måste en webbutvecklare kunna?

En webbutvecklare måste ha god kunskap om olika programmeringsspråk som HTML, CSS och JavaScript för att bygga en fungerande webbplats. De bör även vara bekanta med serverprogrammeringsspråken PHP eller Python som används för att utveckla applikationer och content management system.

För att webbplatsen ska bli synlig i Google är det viktigt att sökmotoroptimera för att bestämma hur data ska visas i bästa ordning. Databaser som MySQL eller Microsoft SQL Server måste läras in för informationshantering. I dagsläget är det populärt med Cloud Computing för att lagra data snabbare, vilket webbutvecklaren bör vara uppmärksam på.

Content Management System (CMS) gör det möjligt för utvecklare att skapa dynamisk information fri från programmeringsprocessen, så en god kunskap om dessa program är absolut nödvändig. Dessutom är UX-design mycket betydelsefull för att garantera av besökaren stannar på sidorna längre.

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +20 års av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluderar svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.