Av

Uppdaterad: December 24, 2021

Datan som visar att Google bara blir bättre

Grafen nedan visar frekvens av användande av Google i mobilen. Den viktiga informationen i grafen, är att Googles superanvändare, (de som Googlar +75 ggr per månad, i mobilen) blir fler och fler. På 3 år har denna gruppen ökat från 15,3% till 19,9%. Det är en ökning med nästan 30%.

I vanliga ord betyder det att fler och fler, blir mer och mer beroende av Google. Det är inte bara ett monopol som gör Google framgångsrika, internets användare tycker att Googles söktjänster, blir bättre och bättre. Det kommer inte heller sluta vid 19,9% heller. Kollar vi om 3 år, kommer det vara signifikant bättre. Denna ökningen är ingen slump.

Vem kan utmana Google i sök?

Google har såklart många fördelar att luta sig mot men det är nog denna datan som är den svåraste att konkurrera med. Den betyder ju att Googles produkt, sök och navigation, löpande, blir mycket bättre.

Få Topdog videos & SEO-kunskap direkt i din mailbox!

Få Topdog videos & SEO-kunskap direkt i din mailbox!

Vi på Topdog delar med oss av våra kunskaper inom SEO i videoform. Exempel på detta är denna videon där du får lära dig vad VD:ar och manegment team behöver veta för att fatta bra beslut avseende SEO!

Anmäl dig här för fler videos!

Hur förbättrar Google sin tjänst?

I denna videon, ca 13 min visar Paul Haahr, Search Quality, hur de tänker

Datakälla: Jumpshot

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +20 års av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluderar svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.