Enterprise-SEO med Topdog

Kontakta oss idag!

Rating Rating Rating Rating Rating 5.0 / 5.0

25 kundomdömen

Behöver du hjälp med enterprise SEO?

 • Kontakta oss

  Kontakta oss för mer information om enterprise-SEO.

 • Möte

  Vi bokar in ett möte och diskuterar hur vi kan hjälpa er.

 • Analys

  Vi gör en analys utifrån er unika situation.

 • Offertering

  Vi lämnar ett projekt- & kostnadsförslag.

Stora organisationer är mycket komplexa i sin natur och så även deras hemsidor. Sökmotoroptimering för stora företag kräver 2024 därför en smart, sofistikerad och skalbar SEO-strategi för SEO – enterprise SEO. Denna typ av sökmotoroptimering passar stora företag i behov av en storskalig och strategisk SEO-satsning. Vid enterprise SEO gör Topdog en grundlig analys av din hemsida, identifierar förbättringsåtgärder, tar fram en plan och hjälper dig att se till att alla åtgärder genomförs på ett korrekt sätt. På så vis kan vi tillsammans skapa ett framgångsrikt SEO-projekt.

Vad kännetecknar SEO för enterprise?

Grundtanken bakom denna typ av sökmotoroptimering och traditionell SEO är densamma – att öka och förbättra synligheten i sökmotorn och att öka konverteringen. Den enda skillnaden är att tillvägagångssättet är anpassat till de stora företagens mer komplicerade verklighet.

Webbplatserna är större, mer komplexa, har mer organisk trafik, större inverkan på företagets ekonomi och rykte samt flera involverade intressenter. Det innebär att SEO-processerna måste anpassas efter rådande omständigheter för att projektet ska lyckas.

Framgångsrik enterprise-SEO får din webbplats att sticka ut från mängden, överskugga dina konkurrenter förbättra din varumärkeskännedom. Å andra sidan kan inkorrekt enterprise-SEO få en betydande negativ inverkan på såväl intäkter som ranking och rykte. Därför är det en fördel att ta hjälp av någon som förstår hur SEO fungerar i en komplex verklighet.

Skillnaderna mellan vanlig SEO och enterprise-SEO

Den största skillnaden mellan SEO för stora företagssajter och normalstora webbplatser är storleken. Det är en sak att sökmotoroptimera ett par sidor på en liten webbplats. Men det är något helt annat att göra det samma med en webbplats som har tusentals sidor. Du måste skala upp allt du gör, annars kommer du med stor sannolikhet inte se någon betydande skillnad överhuvudtaget.

Här är några exempel på skillnader:

 • Internlänkar: På en liten webbplats kan interna länkar från en handfull sidor påverka rankingen märkbart, men samma antal interna länkar kommer inte att ha någon inverkan på en stor webbsida. För att internlänkningen ska fungera på en stor sajt måste internlänkningen skalas upp. Det kan göras genom att exempelvis skapa en SEO-vänlig sajtstruktur som automatiskt genererar interna länkar mellan olika delar av sajten.
 • Innehållsproduktion: Stora företag kan exempelvis behöva förse tusentals sidor med innehåll beroende på vilken bransch företaget tillhör. Vid en sådan uppskalning kan verksamheten behöva ta in skribenter och ställa om sina processer för att möjliggöra regelbunden framtagning av högkvalitativt innehåll. Mindre företag behöver naturligtvis också skapa högkvalitativt innehåll, men i en mindre skala. Innehållsskapandet kräver därmed inte lika mycket resurser.
 • Långa beslutsvägar: Att göra förändringar på en stor företagswebbplats är inte alltid lätt. Det beror på att många olika människor och avdelningar är involverade i både hemsidan och marknadsföringen av företaget. Vissa saker kan åtgärdas med en gång, men i många fall kräver en förändring ett godkännande från flera olika intressenter eller avdelningar. Många stora företag använder dessutom ett specialanpassat CMS, vilket innebär att en förbättring kan förstöra flera andra delar av webbplatsen.

Hur gör Topdog enterprise-SEO?

Topdog är vana vid att arbeta i den komplexa värld som utgör enterprise-SEO. Det innebär att Topdog tar ett samlat grepp om sökmotoroptimeringens fyra förbättringsområden – teknik, content, länkar och användarupplevelse – på ett strukturerat och tydligt sätt. Vår SEO-process för enterprise SEO består därför av två faser, en planeringsfas och en genomförandefas.

Fas 1 – planering av enterprise-SEO

Varje SEO-projekt involverar flertalet aktiviteter och människor från olika avdelningar. Därför tar vi tillsammans med dig fram en tydlig plan. För att öka sannolikheten att åtgärderna genomförs försöker vi alltid strukturera och planera projektet på ett sätt som underlättar själva genomförandet. Planen svarar därför på följande frågor:

 • Vad ska göras?
 • Hur ska det göras?
 • Vem ska göra det?
 • När ska det göras?

Under denna fas tar vi även emot feedback och insikter från såväl teknikavdelningen som ledningen. På så sätt kan vi alla vara trygga med att allt kommer att fungera både på webbsidan och ihop med resten av verksamheten.

Fas 2 – genomförande av enterprise-SEO

Genomförandet av förbättringsåtgärderna är den del av SEO-projektet som många upplever som svårt. Därför försöker vi på Topdog att strukturera projektet på ett sätt som får aktiviteterna att bli lättare att genomföra. Det innebär att vi exempelvis placerar projektet i verksamhetens vanliga agila processer. Under projektets gång genomför vi även noggranna kontroller av de genomförda aktiviteterna för att säkerställa att alla detaljer blir rätt.

Vilka företag kan dra nytta av enterprise-SEO?

Enterprise-SEO passar företag med stora webbplatser som innehåller bland annat många sidor och mycket data. Här är några exempel på typer av företag som kan dra nytta av enterprise-SEO:

 • Fortune 500-företag
 • Företag med stora e-handelssajter
 • Företag med flera filialer
 • Företag med flera webbplatser.

Låter enterprise-SEO som något för dig och ditt företag? Tveka inte att kontakta oss!

Varför Topdog SEO

Våra kunder

Varför ska du anlita Topdog för enterprise SEO?

Vi på Topdog erbjuder

 • Trygga och tydliga processer för enterprise SEO
 • Tydlig teknisk projektplanering
 • Anpassning till er teknikavdelning
 • Genuint intresse för er som kund
 • Anpassning efter era förutsättningar
 • Genomförande med er som leder till resultat
Varför anlita Topdog

Omdömen

Lämna omdöme