Av

Uppdaterad: Juli 18, 2023

B2B-portal

B2B-portal, som också kallas B2B Trade Portal, är en online-plattform för köpare, säljare och företag att kommunicera och driva sina verksamheter direkt över nätet. B2B-portaler har funktioner som används för att tillfredsställa behoven och kraven som köpare och säljare har. Företag kan hantera produkter och tjänster inom några sekunder genom att köpa och sälja inom portalerna.

efefe

Syftet med B2B-portal är att ge företag en säker global handel. Att utveckla hemsidor och e-mail anses fortfarande vara den vanligaste formen av marknadsföring mellan företag på nätet. Däremot finns det oändliga möjligheter för företag bakom en B2B Trade Portal. Genom att registrera sig kan företag hitta nya sektorer att vara verksamma inom och hamna högre upp i försörjningskedjan. Det är inom en B2B-portal det underlättas att byta ut varor, tjänster och information mellan varandra.

De som är registrerade i dessa portaler får möjlighet att hålla koll på nuvarande affärsmöjligheter, lägga bud på franchiseavtal eller partnerskap, information om offentliga erbjudanden, köp samt sälja alla inbjudna bud och se alla listade produkter och tjänster. B2B Portal Trade är ett framgångsrikt sätt för företag att nå ut till varandra och kommunicera på ett mer strategiskt sätt. Företag köper och säljer mellan varandra på en plats som är kontrollerad.

Vill du lära dig mer eller få hjälp att förbättra ditt företags synlighet kan du besöka: B2B-SEO och B2B content marketing.

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +15 år av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluder svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.