Av

Uppdaterad: Maj 26, 2023

Behöver man sökmotoroptimera mot Bing?

Hur ska man tänka när det gäller SEO för Bing? Är det något man behöver lägga tid på? Christian Rudolf besvarar frågorna i videon nedan.

Transkribering av videon:

Dagens fråga är: behöver man sökmotoroptimera mot Bing? För er som inte vet vad Bing är så är Bing Microsofts sökmotor. Det korta och snabba svaret är: nej, det behöver du inte, de finns knappt.

SEO för Google & annonser hos Bing

Jag skulle kunna stanna där men för att nyansera det hela och inte ha en alldeles för kort video så vill jag säga att om man lyckas hyfsat med sin sökmotoroptimering i Google så lyckas man också hyfsat i Bing. Den andra saken som jag vill belysa är att det går att köpa motsvarande annonser i Bing som man gör i Google, alltså i deras version av AdWords, jag vet faktiskt inte vad den heter. Den har en liten funktion som gör att man helt enkelt kan importera hela sin AdWords-kampanj, uppdatera med kreditkort och bara köra igång. Så på fem minuter kan du ha igång en kampanj i Bing i Sverige. Anledningen till att man gör så är att om den funktionen inte fanns så är det ingen som skulle ta sig tid att skapa en kampanj i Bing. Så nej, du behöver inte tänka på Bing.

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +20 års av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluderar svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.