Av |

Google avslöjar: svenskarna mest intresserade av jämställdhet

Sökningar i Google är ett sätt att analysera omvärlden. En undersökning som Topdog har gjort visar att svenskarna har världens starkaste engagemang för jämställdhet.
SEO-byrån Topdog har tagit fram jämförande siffror för antalet Google-sökningar på begreppet ”jämställdhet” i olika europeiska länder. Resultaten är väldigt tydliga, och sammanfattningsvis kan man säga att Sverige kokar av jämställdhet.
Infograf om jämställdhet

Sökningar per hundratusen invånare: Sverige ligger etta

På den europeiska 10-i-topplistan ligger Sverige i en klar förstaposition. Om man ser till antalet sökningar per hundra tusen invånare ligger Sverige i klar ledning, följt av Finland som är ganska långt efter. Sen kommer Norge och Danmark med knappt hälften av svenskarnas engagemang, och sedan övriga länder med snabbt avtagande siffror.

Absoluta antalet sökningar: Sverige ligger etta

Även när det gäller absoluta antalet sökningar ligger Sverige klart före alla andra. Svenskarnas 6600 sökningar per månad kommer inget annat land i närheten av. Som nummer två i den jämförelsen kommer Tyskland, med 4400 sökningar per månad, men då gäller det alltså för en befolkning som är åtta gånger större.

Att tolka statistiken

Vad säger då de här siffrorna? Ja, de visar ju att svenskarna är väldigt engagerade för jämställdhet. Jämställdhet är verkligen på tapeten i 2017 års Sverige, och där sticker vi ut i mängden, internationellt sett. Grattis Sverige, säger vi på Topdog!
Siffrorna i tabellform
Det vi kallar ”engagemang” är helt enkelt antalet sökningar per hundra tusen invånare.
jämställdhet data tabell

Omvärldsbevakning via Google-statistik

Att man kan ta temperaturen på världsläget genom att titta på Google-sökningar visste vi redan. Till exempel använder forskarna löpande statistik från Google för att upptäcka influensautbrott i ett mycket tidigt skede.
Med hjälp av verktyget Google Trends kan var och en på daglig basis studera vilka samtalsämnen som är heta i olika delar av världen, totalt sett eller uppdelat i olika kategorier.

Christian Rudolf
Christian Rudolf
Ägare & Sökmotorkonsult på Topdog SEO
Med +10000 timmar av Sökmotoroptimering och Processutveckling kan jag hjälpa ditt företag att skaffa sig ett försprång i Google!
  • iab sweden
  • webbdagarna
  • internetworld
  • DAGENS MEDIA
  • DiGital
  • BREAKIT