Av

Uppdaterad: Februari 27, 2023

Hur jobbar Topdog för att bygga länkar?

Hur jobbar Topdog för att bygga länkar? Det förklarar Christian Rudolf från Topdog i videon nedan. Han berättar också hur Topdog jobbar med skalbara processer och processer för contentproduktion.


Transkribering av video:

Hur jobbar vi med att bygga länkar?

Eller rättare sagt, hur skulle vi vilja jobba med länkbygge? Den här videon ska slå ett speciellt slag för en speciell typ av tjänst inom länkbygge som jag hoppas kan intressera dig som genomför SEO.

Topdog har inget eget länknätverk

Normalt fungerar länkbygge i Sverige från SEO-byråernas håll på likartat sätt. D.v.s. de har ett länknätverk och du hyr eller köper länkar från det nätverket.  Topdog jobbar inte med den typen av produkter. Vi har inget länknätverk. Den andra produkten är vad man kallar outreach. Vi kontaktar oftast en mängd bloggare och mediabolag. Och genom att betala dem genererar vi länkar åt dig. Men det finns en grej som vi kan göra för dig, som inte så många andra SEO-bolag kan göra. Det är att vi kan, åt dig i din organisation, bygga processer så att du eller dina kollegor kan bygga länkar själva.

Topdog kan bygga en skalbar process åt dig

De här processerna kan bygga på lite olika saker. Kanske är du ett välkänt varumärke och är omnämnd på många ställen, och därmed finns det många att kontakta och helt enkelt be dem att uppdatera det här omnämnandet till en länk. Vi på Topdog kan bygga väldigt effektiva och väldigt skalbara processer åt dig, så att du och ditt eget folk kan bygga de här länkarna löpande. Vi har själva använt det här i våra kundprojekt. Vi har kunder där vi har byggt 40 – 50 procent av hela länkprofilen på det här sättet. Och då är det oftast inte via bloggare utan mediasajter, det vill säga sajter där det är svårare att få länkar.

Från processerna tas innehåll fram som genererar länkar

Vi kan också bygga processer kring content – content som genererar länkar och mentions, som i sin tur blir länkar. Du kan till exempel kolla på vår case-sida, det finns en länk i texten dit, så att du kan se vilka case vi har gjort för andra, men också för oss själva. Vi på Topdog använder själva den här processen genom att ta fram innehåll som vi vet genererar länkar när det får uppmärksamhet. Om de här processerna intresserar dig, speciellt de två sistnämnda – jag tror att vi är unika gällande dessa – välkommen att höra av dig till mig, Christian Rudolf 070-8140 833.
Hej!

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +20 års av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluderar svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.