Av

Uppdaterad: December 25, 2021

Topdog listar de 100 mest trafikerade sajterna i Sverige

Det mesta som folk funderar över dyker förr eller senare upp i Googles sökfält. I Sverige gör användare mellan femtio och sjuttio sökningar per dygn. Att undersöka vilka sajter som driver mest trafik genom Google i Sverige var därför något som lockade oss på Topdog.

Tillsammans med SEMRUSH har vi skapat en lista över de 100 mest trafikerade sajterna i Google, i Sverige. Topplistan skapades under hösten 2021 och beskriver bäst trafiken för den angivna perioden. 

Wikipedia, Aftonbladet och Expressen finns i toppen. För oss på Topdog, som arbetar med sökmotoroptimering, är det inte särskilt förvånande att det är sajter med intressant fakta och trovärdig information som driver allra mest trafik och befinner sig i tio-topp.

Ytterligare en märkbar tendens är att användaren väljer att navigera till sociala medier genom Google, vilket innebär att även Facebook, Instagram och Youtube ligger i toppen. Det är såklart inte någon nyhet att de sajterna överlag drar mycket trafik, men att Google används som genväg kan tyda på en gnutta bekvämlighet hos användaren.

100-listan kommer självklart att förändras med tiden. Christian Rudolf, vd på Topdog väntar sig bland annat att Amazon klättrar till tio-toppen innan 2023.

Amazon har en lång resa framför sig. Jag förutspår att Amazon inom en snar framtid kommer ta en topp-tio-plats bland Sveriges största sajter. När detta händer? Tja, säkerligen inom 12 månader, säger Christian.

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +20 års av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluderar svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.