Av

Uppdaterad: Juni 21, 2023

Topdog söker 3 SEO-konsulter som vill till nästa nivå

Nu söker vi på Topdog ytterligare Google konsulter som vill arbeta i större projekt, där det finns resurser att göra SEO och verkligen göra skillnad för våra kunder.

seo kollegor sökes
Nördiga superhjältar sökes

Vi söker dig som tycker att SEO är roligt. Och det du gillar mest med SEO är rankning i Google, gärna när det är lite svårt. Du vet att SEO är en disciplin som bygger på flera beståndsdelar – teknik, content, användarupplevelse, länkar. Du förstår att man måste använda alla dessa redskap när man skapar framgångsrik sökmotoroptimering, inte bara teknik eller länkar.

Du vill lära dig mer om de strategiska och ekonomiska perspektiven på SEO och sök. I nästan alla våra projekt finns det ett viktigt element av ”insikt” och strategi för kunden. Hos Topdog får du stora möjligheter att sätta in dina SEO-färdigheter i ett större sammanhang och därmed ta dig till nästa nivå i din karriär.

Vi söker två typer av SEO:are

SEO-konsult med djupa tekniska insikter
Du gillar att jobba med stora webbplatser inom e-handel och media. Verktyg som Botify, Excel och Google Analytics är saker som du behärskar väl. Utöver det har du förmågan att förklara komplexa samband och kan säkerställa att du får tillåtelse av våra kunder att implementera dina förslag. Du skulle vilja bygga egna verktyg och system men har ännu inte haft tillfälle. Det är ett mål som Topdog kan hjälpa dig att nå.
SEO-konsult med erfarenhet av e-handel
Du har erfarenhet av att arbeta inhouse med e-handel och du vet mycket om både e-handels-SEO och hur det verkligen fungerar på insidan hos en e-handlare, så som viktiga KPI:er, kopplingen till övrig marknadsföring och interna hinder för framgång. Hos Topdog  åstadkommer du inte bara förändring för en e-handlare utan du får möjlighet att göra det hos flera samtidigt och därmed lära dig mer och snabbare. Utöver det får du tillgång till verktyg, processer och resurser som de flesta inhouse SEO:are aldrig får använda.

Vad vi erbjuder

Topdog erbjuder dig som sökmotorkonsult marknadsmässig lön, större och intressantare projekt i en dynamisk arbetsmiljö, intelligenta processer för att du skall slippa ha många bollar i luften samtidigt eller uppleva negativ stress. Hos oss är kunskap och utveckling viktigt. Både utveckling av dig som individ, utveckling av våra kunders affärer och utveckling av Topdog som företag. Vi erbjuder självklart också vanliga förmåner som träningsbidrag, vårdförsäkring, fri tillgång till böcker och konferenser med mera. Vi bjuder alla på gemensam lunch en gång i veckan.

Från dig önskar vi oss

 • Goda tekniska färdigheter inom SEO och att du har gjort framgångsrik SEO
 • Att du vill ha kundkontakt och vill implementera förändring hos kunden när det gäller teknik, content, länkar, användarförståelse
 • Att du gillar att tänka i nästa steg och att planera framåt
 • Analytisk läggning

Också meriterande

 • Fler språk än bara engelska och svenska
 • Ledarskapsutbildning och ledarerfarenhet
 • Ekonomisk förståelse
 • Förmåga att hålla presentationer och föredrag
 • Insikter i hur Googles ekosystem verkligen fungerar
 • Konsulterfarenhet
 • Universitetsutbildning

Kort om Topdog

Topdog hjälper ledande varumärken att effektivisera sin försäljning och kommunikation med hjälp av SEO. Vi jobbar primärt i större SEO-projekt i syfte att skapa en konkurrensfördel för våra kunder – i form av toppositioner i Google som håller över tiden. Våra kunder finns inom flera segment: försäkringar, resor, gambling, lån, media, läkemedel.

Topdog sitter centralt i Stockholm. Vi är ett litet företag där ingen har en titel, eftersom alla är beroende av alla. Vi trivs med det och hoppas att du gör det också. Vi har ett starkt engagemang och korta beslutsvägar. Vi ger alla medarbetare möjlighet att påverka Topdogs processer och sin egen personliga utveckling. Topdogs ambition är att ha ett ledarskap som utgår från varje individs behov. Vi tror också på att ett företag behöver individer med olika bakgrund och olika nationaliteter. Det här är viktigt för oss, vi tror nämligen att det är motiverade människor som förändrar världen, inte teknik.
Vill du veta mer om hur det är att arbeta på Topdog är detta en bra intervju att läsa.
Topdog startades av Christian Rudolf, tidigare Head of SEO på Betsson, SEO-krönikör på Dagens Media och med ca 10 års erfarenhet av SEO. Du kan läsa mer om våra värderingar och vad vi tycker är viktigt här.

Din ansökan

Topdog försöker arbeta efter devisen “Data speaks louder than words”. Vi är därför  inte så intresserade av ett formellt CV (vi kan ju alltid kolla din Linkedin-profil). Hellre ser vi en berättelse om den förändring som du har åstadkommit på en webbplats. Varför och hur, processen som du tillämpade, vad som gick bra, vad som inte gick bra, vad du lärde dig.
Rekryteringen pågår löpande. Mejla din ansökan redan idag till [email protected]!
Har du några frågor får du gärna ringa Christian på 0708 – 140 833.
Välkommen!

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +20 års av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluderar svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.