Av

Uppdaterad: December 23, 2021

Johan Kinnander, fd VD för Google Nordics, investerar i Topdog SEO

Johan Kinnander köper in sig i SEO-profilen Christian Rudolfs SEO-byrå, Topdog, med en beräknad omsättning för 2017 på 7-8 MSEK.
johan kinnnader topdog SEO
Johan Kinnander är känd för att ha startat Google Nordics Han var även med och byggde upp Betsafe, som senare såldes till Betsson för mer än 500 MSEK. Johan är idag investment manager på Optimizer Invest, kända bl a för sina investeringar i Catena Media, Animail och Bet It Group.
“Med Johans hjälp kan Topdog  snabbare ta sig till en kritisk nivå inom personal, verktyg och säljprocesser”, säger Christian Rudolf, VD på Topdog SEO. “Han har stor erfarenhet på området och är en bra ledare.”

Johan Kinnander: ”Digitaliseringen pågår nu på olika sätt i hela ekonomin. Framförallt ser jag att i princip alla de 500 största bolagen i Skandinavien har startat sina digitala resor. Topdog är ett av få bolag i Skandinavien som har metoder, redskap och processer för att  leverera framgångsrik SEO till dessa stora organisationer.  Denna metodik i kombination med att det här är en marknad med stor tillväxt de kommande fem åren gör att jag tror på konsultbolaget Topdog.”

“När jag introducerade Google i Sverige var det ingen självklarhet att de stora företagen bedrev annonsering i Google. Likadant är det idag med SEO för de stora företagen – det är ovanligt att man § Då jag har gjort den här resan en gång tidigare, har jag mycket att tillföra Topdog i företagets strävan att nå fram till de stora företagen när det gäller sökmotoroptimering och Google.

Christian Rudolf: “Johan Kinnander är det självklara valet av partner för mig. Johan har lång erfarenhet av media, försäljning och stora organisationer.  Johan är dessutom en av de mest erfarna digitala ledarna i Sverige. Få personer har jobbat med så mycket digital affärsutveckling som Johan. Det är värdefullt för mig när jag skall utveckla Topdog till den ledande SEO-byrån i Skandinavien för större företag och varumärken. Dessutom har Johan har en nästan magisk, personlig förmåga att få andra människor att må bra som gör honom extra lämplig som partner till Topdog”

Om Topdog SEO

Topdog hjälper stora svenska företag att effektivisera försäljning och kommunikation med hjälp av sökmotoroptimering (SEO) och content. Vi är idag 5 anställda och kommer att omsätta 3-3,5 MSEK under 2016 och ungefär det dubbla 2017. Topdog har en metodik för att skapa insikter och förändring i processerna hos stora företag, i syfte att ranka bättre i Google och attrahera mer trafik.
Topdog jobbar med kunder inom lån, försäkring, läkemedel, media och spel. Exempelvis Svedea i försäkringsbranschen
Topdog SEO startades av Christian Rudolf 2014 med ambitionen att verkligen skapa förändring avseende SEO för de större företagen i Sverige. Christian har en internationell SEO-bakgrund och har bl a varit Head of SEO på Betsson.
Kontaktuppgifter
Christian Rudolf, VD
[email protected]
0708 140833

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +20 års av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluderar svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.