Av

Uppdaterad: September 30, 2022

Intervju: Möt Jakob, SEO-konsult Topdog

Snyggast på södermalmVarför började du på Topdog SEO?
Jag sökte efter en SEO-byrå där jag kunde arbeta med alla olika discipliner inom SEO – länkar, content, teknik och även användarupplevelsen på sajten. Dessutom gillar jag att Topdog jobbar med spännande kunder.
Vad är din bakgrund?

Jag har tidigare jobbat inhouse med onlinemarknadsföring för två olika webbutiker. Jag har drivit egen firma inom SEO/SEM och affiliate marketing där vi bland annat skapade Lensify.se som prisjämför kontaktlinser. Innan allt detta arbetade jag även som verksamhetsutvecklare på en ideell förening.

Vad gör du på Topdog?
Jag analyserar kundens situation och skapar sedan åtgärdslistor för hur vi ska stärka kundens synlighet i Google och ranka dem på viktiga ord. Sedan projekt leder jag genomförandet av de här åtgärderna. Jag håller i projektmöten och ser till att alla åtgärder inom content, teknik och länkbygge genomförs på rätt sätt. En del SEO-tester kan också förkomma.

Vad gillar du mest med jobbet och med Topdog?
Det är möjligheten att få jobba med många spännande kunder. Sen har Topdog bra processer som säkerställer att det som jag föreslår faktiskt också implementeras hos kunden, vilket är tillfredsställande. Man får verkligen göra SEO för större bolag och ranka deras sajter. Det är lärorikt och roligt! Jag tror också det är mer socialt än hos andra SEO-bolag då jag får vara ute och träffa marknadschefer, teknikchefer och VD:ar.

Varför ska man börja på Topdog, tycker du?
Ja, om man vill jobba med alla olika discipliner inom SEO, då är Topdog den perfekta arbetsgivaren. Man ges ett stort förtroende och får ta eget ansvar. Det finns som sagt en tydlig process att luta sig mot när man manövrerar stora SEO-projekt. Hela inställningen är härlig, det är en stor professionalism som blandas med en skön grundfilosofi. För mig personligen har jag också kunnat lära mig mer om de stora sakerna, som tex hur stora företag fungerar och vilka problem som uppkommer när man skall skapa förändring.

Om du känner att Topdog kan vara ngt för dig, så finns det just nu 3 lediga SEO-tjänster.

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +15 år av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluder svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.