Av

Uppdaterad: December 05, 2021

Varför är sök så viktigt?

Sök är det viktigaste sättet för internets användare att upptäcka nytt innehåll!
Undersökning som visar varför sök är så viktigt för internets användare
Nästan alla människor bär på en känsla på varför Google är viktigt. Den beror dels på ens egna användande av tjänsten. Varje dag, bara i Sverige, görs det ca 50 miljoner sökningar. Var månad i hela Google görs det lite mer än 100 miljarder sökningar. Utöver det är Google en av de mest kända varumärkena på vår jord. Detta skapar en känsla av viktighet hos dig.

Detta är viktigt men det är inte det som är det viktigaste om du ser på Google ur ett företagsperspektiv. På internet är sök det vanligaste sättet, för internets användare att upptäcka nytt innehåll. Man kan snuttifiera något och säga att sök är internets fjärrkontroll, fast med oändligt många kanaler. Finns du inte med på denna fjärrkontrollen kommer helt enkelt merparten av internets användare aldrig kunna upptäcka dig. Det är detta faktum att sök och SEO är det viktigaste sättet att upptäcka nytt innehåll som är det viktiga för företagen.

Bilden ovan visar en bild från en undersökning gjord av amerikanska IAB. Undersökningen är gjord utifrån användarnas mobilbeteende i USA, på internet. Ni kan tydligt se att sök är det viktigaste sättet, fastän appar oftast är en bättre användarupplevelse. Tänk även på att merparten av alla sajter i Google, inte är mobilanpassade så det är inte alltid den bästa användarupplevelsen när Googles användare letar information.

Anledningen till att det är såhär är att för internets användare är det en fantastisk upplevelse att kunna ställa en fråga och sedan få ett helt ok svar, fort och gratis. Inget annan tjänst på internet kan erbjuda detta och detta gör att sök kommer fortsätta vara det viktigaste sättet för internets användare att hitta nytt innehåll.

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +20 års av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluderar svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.