Av

Uppdaterad: Mars 01, 2023

Hur Topdog stödjer Ukraina och vad du kan göra för att hjälpa till

Ukraina är viktigt för oss på Topdog. En stor anledning till att kriget känns ännu närmare är att flera av våra kollegor är från Ukraina och har kriget i sin vardag. Det går inte att titta bort eller vara oberörd. Det ukrainska folket förtjänar inte heller detta. De behöver vår hjälp och vi uppmuntrar dig att bidra med det du kan. Vi hoppas att denna artikel kan inspirera dig till att göra just det.

Vi stödjer Ukraina genom att anlita frilansare från Ukraina på heltid eller deltid. Den ukrainska ekonomin har minskat med 40% sedan kriget började och varje person som kan finna ett arbete bidrar till att Ukraina orkar fortsätta. Outsourcing är den sista industrin som finns kvar i Ukraina. I princip allt annat har förstörts. Under 2022 spenderade Topdog ca 500 000 SEK på ukrainska frilansare. Under 2023 kommer den summan att vara större.

Det betyder att om du anlitar Topdog gör du och ditt företag en insats för att Ukraina ska kunna fortsätta vara ett självständigt land och människorna slipper domineras av en tyrann.

Har du inte möjlighet att anlita oss finns det många organisationer och individer att stödja. Nedan finner du en lista som Topdog eller vi som arbetar på Topdog stöttat privat.

Stöd till militären:

Come back Alive är en av de äldre stödorganisationerna till den ukrainska militären. Sedan 2014 då kriget bröt ut, har man lyckats får ihop över en miljard SEK. De köper inte vapen utan bara utrustning som militären behöver. Detta kan handla om sjukvårdsutrustning, drönare, mörkerutrustning, personlig skyddsutrustning, fordon osv. Vill du läsa mer kan du besöka deras engelska sida här.

Serhiy Prytula fund liknar Come back Alive. Vi har stöttat dem för de donerar många drönare till ukrainska armen och det finns ett stort underskott av drönare. Drönare, precis som personlig skyddsutrustning, sparar ukrainska liv. Det som också gör dem lite speciella är att de finansierar verkstäder där utrustning som tas från ryska armen repareras. Ni kan läsa om detta här.. Här är en länk till organisationens webbsida.

Blågula Bilen är en svensk organisation som främst donerar fordon, såsom lastbilar till ukrainska krigsmakten. Man köper begagnade fordon i Sverige, rustar upp dem och kör och överlämnar dem till ukrainska krigsmakten. Hittills är över 150 fordon överlämnade. Här kan ni läsa mer om deras arbete.  Det går också att följa dem på twitter här.

Stöd till djuren:

I krig har djur inget värde och de far väldigt illa. Lyckligtvis finns det människor som försöker ändra på detta i Ukraina. Nedan finner ni några sådana människor och organisationer.

Paws för Peace är en svensk organisation som hjälper shelters i Ukraina. Här kan du läsa mer om dem.

Stray Furry Friends. Detta är en Youtubekanal som visar upp hur de hjälper herrelösa hundar i Ukraina. Vill du stödja dem finner du hur man gör i texten under videon. Kolla in deras kanal här

Happy Paw: Via denna organisationen kan du ”adoptera” en hund eller katt och donera en summa varje månad till mat och veterinär. Läs mer om dem här:

Tack för att du tog dig tiden att läsa ända hit.

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +20 års av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluderar svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.