Flygresor.se

Flygresor.se – Content Marketing i Google

Kund

Flygresor.se är en av Sveriges största jämförelsesajter för flygresor. Deras smarta sökfunktion samlar och jämför flygbiljetter från över 1000 flygbolag och resebyråer.

Uppdrag

Flygresor.se hade en stark närvaro i Googles resesegment. Men de ville öka sin synlighet ytterligare med sökord som berör reserelaterade ämnen, till exempel ”shopping Milano”.

Lösning

Projektet resulterade i 16 SEO-anpassade reseguider till omtyckta resmål. Topdog ansvarade för planering, teknik, design, länkar och skapandet av innehållet.

Case Content Marketing Flygresor.se
Bilden visar hela den sektionen kring reseguider som Topdog byggde och rankade åt Flygresor.se

Kund

Jämförelsesajten Flygresor.se gör det enkelt att hitta och köpa riktigt billiga flygbiljetter online. Med deras smidiga sökfunktion slipper användaren surfa runt på nätet, utan kan istället jämföra resor från över 1000 flygbolag med ett enda klick. På Flygresor.se får användaren dessutom ta del av unika insidertips på hur biljetterna ska bli så billiga som möjligt. Flygresor.se är nämligen proffs på flygbiljetter.

Topdogs Uppdrag

Sedan 2007 har Flygresor.se försett svenskar med billiga flygbiljetter, men för att behålla sin position som en av Sveriges populäraste jämförelsesajter behövde de anpassa sig efter marknaden. Flygresor.se hade redan en topprankning för reserelaterade kommersiella sökord, men de ville stärka sin position ytterligare genom att bredda sitt innehåll. Vårt uppdrag var att se till att Flygresor.se inte bara hamnade i topp i Google när användaren letar efter resor, utan även boende, restauranger, sevärdheter, shopping etc. De

Topdogs Lösning

Resor är ett ämne som skapar mycket stora möjligheter till intressant innehåll. Resesegmentet är det segment som har mest sökningar i Google. Tillsammans med Flygresor.se bestämde vi att vi skulle skapa reseguider med prisvärda tips om spännande saker att göra på olika resmål. Projektet krävde noggrann planering, och Topdog ansvarade för byggandet av tekniken, design, länkar och skapandet av innehållet. Projektet resulterade i 16 omfattande reseguider till några av världens mest populära resmål, tex Los Angeles, samt att Flygresor.se rankades i samband med flera tusen nya sökord.