Affärsvärlden

Affärsvärlden – Teknisk SEO

Kund

Affärsvärlden grundades 1901 och är Sveriges första ekonomi- och affärsmagasin. Tidningen förmedlar ekonominyheter och förknippas med börsbevakning och grävande journalistik.

Uppdrag

Affärsvärlden hade SEO-tekniska problem med sin hemsida. Specifikt i sektionen med realtidsdata från olika börser. De vände sig till Topdog för hjälp.

Lösning

Vi analyserade tekniken och tog fram det som behövdes för att kunna genomföra en teknisk uppgradering av börssektionen. Korrigeringarna ledde till att trafiken till hemsidan fördubblades efterföljande år

Teknisk SEO för affärsvärlden
Synlighet i Google för Affärsvärldens börsektion. Efter den tekniska uppgraderingen har trafiken ökat varje månad och kommer troligen fortsätta med detta länge.

Kund

Ekonomi- och affärsmagasinet Affärsvärlden har förmedlat aktieråd samt börs- och ekonominyheter i över 100 år. Men trots sin höga ålder är tidningen fortfarande modern och aktuell, och förknippas med grävande journalistik och börsbevakning. Affärsvärlden ger dessutom ut flera poddar och har en populär nyhetssajt som håller börsintresserade uppdaterade dagligen.

Topdogs Uppdrag

På Affärsvärldens hemsida finns en sektion där besökaren löpande får ta del av börsutvecklingen i realtid. Då hemsidan ständigt uppdateras för att följa börsen uppstod tekniska problem som gjorde det svårt för Google att läsa av informationen. Det resulterade i att Affärsvärlden fick svårigheter att få sitt innehåll indexerat och gick miste om tiotusentals klick från Google varje månad. Affärsvärlden vände sig till oss på Topdog för att hitta en lösning.

Topdogs Lösning

Först behövde vi identifiera de tekniska problem som gjorde att Google inte kunde läsa av informationen från Affärsvärldens hemsida. Vi modellerade och specificerade kraven för den tekniska lösningen, därefter mätte vi resultatet och finkalibrerade tekniken så att den skulle fungera optimalt. Förändringarna ledde till att trafiken till Affärsvärldens börssektion fördubblades det efterföljande året.

Läs mer om Topdogs tjänster inom teknisk SEO:

Teknisk SEO