Av | Publicerad

Uppdaterad: Januari 27, 2023

Vad gör en bra Content Manager?

Content managers är personer som ansvarar för att hålla webbplatsinnehåll och annan digital information uppdaterad och användbar.

Vad gör en Content Manager?

En content manager tar itu med allt relaterat till organisering av information på ett
specifikt område. De kan variera från vanliga redaktionella arbeten såsom skapande av nytt innehåll eller granskning av befintligt innehåll på sajter till ledarskaps- och strategiska aspekter som marknadsföring, användarupplevelser samt sökmotoroptimering (SEO). En erfaren content manager maste ha goda kunskaper om hur man skapar användbara contentprodukter inom text, bilder, filmer, ljud etc., samtidigt som den lever upp till organisationens behov.

Vilka färdigheter behöver en Content Manager?

Content Managers måste ha god kunskap om SEO och digital marknadsföring för att lyckas i sitt arbete. Dessutom måste en content manager ha strategisk insikt om UX-design för att ge användarna den bästa möjliga upplevelse, så de stannar på sidorna längre. Vidare bör de jobba tillsammans med grafiska designers/illustratörer som är fokuserade på designinriktningen och dagens trender i branchen.

Vad är Content Management System?

Content Management Systems (CMS) är mjukvaror för att organisera, skapa, redigera och hantera innehåll på webbplatser eller i andra digitala miljöer. Dess syfte är att göra det lättare att publicera innehåll och uppdatera databaser med artiklar, blogginlägg, produktinformation etc. oftare utan teknisk expertis. Det erbjuder små och stora organisationer effektivitet, likformighet och flexibilitet när det gäller deras publicering av innehåll online, som förbättrar arbetet med sökmotoroptimering Google och andra sökmotorer.

Författare

Christian Rudolf

VD och Sökmotorkonsult

Christian har +15 år av erfarenhet av SEO och digital marknadsföring. Denna erfarenhet inkluder svåra segment som casino och finans men även globalt. Det som gör Christian bra på SEO är fokus på genomförande. Detta är det riktiga problemet inom SEO.